Papanasi prajiti

de SharaY in Prajituri, 8 Aug 2014 | 1536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza grasa de vaca
  • 500-700 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200-250 gr faina
  • o lingurita de bicarbonat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana, gem si/sau finetti pentru servire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti:

Intr-un bol pui branza, zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci bine, ori cu mana ,ori cu un mixer ( eu amestec cu mana pentru ca mi se pare ca ies mai buni si mai pufosi )


Dupa ce s-a omogenizat bine pui faina (cernuta inainte ca sa nu avem surprize cu ceva bulgarasi de faina cand mancam) si coaja de lamaie. Aluatul trebuie sa se desprinda de degete.


Pui faina pe masa de lucru , torni aluatul si te apuci sa faci papanasii , o roata si o biluta . O sa iti iasa in jur de 8`10 papanasi, depinde cat de mari ii faci.


Dupa ce ai terminat de modelat papanasii , pui intr`o tigaie cu pereti inalti sau cratita ulei incat cam cel putin jumatate din papanas sa fie in ulei cand il prajesti .


Ii prajesti si pe o parte si pe alta pana se rumenesc si capata o crusta , se fac la culoare maronii si trebuie sa fie un pic tare cand apesi pe el.


Cand ii scoti ii scoti pe servetel ca sa se scurga de ulei.


Ii servesti cu smantana si gem sau finetti .


Pofta buna !!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

kukibella 1

09.08.2014, 12:52

Rocsi 1

10.08.2014, 10:58

Deliciosi!

Panacris 1

12.08.2014, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi deliciosi