Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

de oanapl in Prajituri, 13 Aug 2017 | 196 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica Practică. Vă invit să o încercați și voi! Eu am înlocuit dulceața de coacăze cu cea de zmeură și deasupra am făcut un jeleu de mure, în loc de jeleu de coacăze.

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g miez de nucă prăjit
  • 120 g unt
  • Piureul de ananas:
  • 300 g ananas din compot
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 ml apă
  • 10 g gelatină
  • umplutura de tapioca:
  • 150 g perle de tapioca
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr măcinat
  • 4 linguri dulceață de zmeură
  • Jeleul:
  • 250 g mure congelată
  • 10 g gelatină
  • 250 ml apă
  • 3 linguri zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca):

Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema de ananas. Eu am pregătit și o mini prăjitură și am urmat aceeași pași pentru a o pregăti.


Scurgi bucățile de ananas și le pasezi, apoi înglobezi frișca bătută. Hidratezi gelatina 10 minute în 100 ml de apă rece, o topești la bain-marie și o amesteci cu crema de ananas, apoi torni crema peste blat, nivelezi și dai la rece.


Înmoi perlele de tapioca în apă, pentru cca. 30 de minute, le scurgi și le fierbi în lapte până se îngroașă bine. Lași să se răcească, apoi înglobezi dulceața și frișca bătută cu zahărul. Întinzi în strat uniform peste crema de ananas și lași la frigider pentru minim 3-4 ore.


Pentru jeleu, pui la fiert murele cu apa și zahărul și le lași să clocotească 4-5 minute, apoi le strecori. Fructele le repartizezi pe prăjitură. Hidratezi gelatina 10 minute în 100ml de suc rece strecurat de mure, o topești la bain-marie și o amesteci cu restul sucului de mure și îl torni peste prăjitură. Dai prăjitura la rece pentru 1-2 ore până când se întărește.


Când jeleul s-a întărit, îndepărtezi inelul de tort. Înainte de a desface inelul de tort, treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

13.08.2017, 20:13

super

oanapl 1

14.08.2017, 11:18

Da, este delicioasă!
Vă mulțumesc!

Constelatialeu 1

14.08.2017, 13:50

Ce frumos se vad straturile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vulcanul