Pappardelle cu pesto de rucola, rosii mici si squacquerone

de GretaRachita in Pt. paste, 6 Ian 2014 | 3721 vizualizari

 

Este o situatie dramatica pentru mine...chiar este necesar sa pleci in fiecare an? De ce? Eu nu vreau sa pleci! Sunt asa de fericita alaturi de ea!!! Ea ma dezmiarda, ma face sa ma simt bine,imi da atata fericire, imi transmite o satre de exaltare, ma face sa ma indragostesc, sa iubesc, ma face sa devin din nou copil...si apoi dintr-o data ... pufff ... dispare ... tot ce lasa in urma e melancolia. Ma intristeaza mereu plecarea sa si asta pntru ca eu iubesc caldura sa, iubesc zilele ei lungi, iubesc sa ma trezesc sa fiu inconjurata de lumina si sa realizez ca imi raman atatea ore in care sa ma bucur de lumina, ca pot sa fac asa de multe lucruri, ca pot sa schimb atatea in viata mea pana ce va fi din nou intuneric. Iubesc sa ma trezesc dimineata sa imbrac o rochita lejera si sa iu gata de plecare, iubesc sa simt mangaierea soarelui pe pielea mea, iubesc sa mananc afara pe terasa, ador sa manc la micul dejun iaurt rece, proaspat cu cereale si o cupa de inghetata (sau 2-3 cupe :)), ador sa manac inghetata in toate modurile si cu toate aromele posibile, o inghetata BUNA, proaspata... racoritoare.
De fiecare data cand ea pleaca devin nostalgica, trista, serioasa, incep sa ma gandesc la toate, sa ma analizez, sa analizez tot ce ma inconjoara,sa devin critica, incep sa imi fac bilantul pentru inalul de an. Cand pleaca ea simt ca a mai trecut un an, ca sunt mai invarsta del anno; ma uit in oglinda si vad noi urme lasate de timp si noi semne lasate de placerea mea pentru inghetata :). Incep sa imi fac noi planuri si sa muncesc in greu, sa ma pregatesc pentru urmatoarea intalnirea cu ea. Inerc mereu...si imi promit ca data viitoare ma va gasi schimbata: ma fericita, mai sigura pe mine, mai satisfacuta de ceea ce am realizat, mai bine in toate...si muncesc...si muncesc...si incerc si reincerc...visez sa ii pot spune odata ca nu ma intereseaza daca pleci , oricum pentru mine e intodeauna soare, e intotdeauna cald... dar pentru moment nu pot sa ii spun decat: nu pleca VARA!! NU pleca!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g pappardelle
  • o legatura de rucola
  • 4-5 rosioare
  • 2- 3 linguri squacquerone (branza proaspata cremoasa. In lipsa acesteia o puteti inlocui cu ricotta, dar daca aveti posibilitatea de a cumpara squacherone vi-l recomand din toata inima)
  • 5 – 6 nuci
  • jumatate catel de usturoi
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • Pecorino 50 g (o branza de oaie maturata)
  • Ulei de masline extrvirgin
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pappardelle cu pesto de rucola, rosii mici si squacquerone:

Punem la fiert intr-o oala apa pentru paste. Intre timp spalam rucolasi o punem intr-un mixer impreuna cu nucile, parmigiano, pecorino, usturoiul, sare, ulei de masline. Mixam la o viteza mica si mai adaugam din cand in cand ulei pana ce ajungem la consistenta dorita. Mie imi place sa fie mai cremos si mai putin uleois.

Punem pastele la fiert si intre timp, intr-o tigaie incalzim un fir de ulei si coacem putin roasioarele taiate in doua.  Scurgem pastele de apa (tinand deoparte putina apa din cea in care am fiert pastele). Adaugam in tigaia cu ulei si rosioare crema de rucola, putina apa in care am fiert pastele, squacquerone, amestecam bine si iata vara mea...imi lipseste atat de mult...

Un pupic tuturor cititorilor de pe bucataras.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle cu pesto de rucola, rosii mici si squacquerone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei