Papricas cu carne de pui si galusti

de nico15 in Pui, 6 Noi 2010 | 6162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui mari
  • 2-3 cepe albe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1-2 ardei(rosu si verde)
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • paprica dulce
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1 lingurita de delicat
  • 2-3 linguri pasta de tomate

Pentru galusti:

  • 100-150 gr faina
  • 1-2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • 75-100 ml de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu carne de pui si galusti:

Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de delicat, cand aceasta da in clocot se adauga pulpele de pui(pot fi lasate intregi sau taiate in doua) se continua fierberea pana cand pulpele de pui sunt fierte pe jumatate. Atunci se scoat din oala in care au fiert si se vor pune intr-un tuci sa se prajeasca 10 minute pentru a prinde o culoare aurie. Ceapa si ardeii se taie marunt si se pun in cratita la calit, se adauga supa de pui in care se va continua fierberea.

Dupa cele 10 minute scurse, pulpele se adauga si ele langa ceapa si ardei continuandu-se fierberea, se pune capacul si se lasa la foc mic sa fiarba, se adauga si pasta de tomate.

Usturoiul se taie lamele dar se va pune mai tarziu la fel ca ceapa verde.

Trecem la pregatirea galustilor, se bat bine ouale cu faina, se adauga lingura de ulei si cantitatea de apa, dupa ce acest amestec este bine omogenizat se trece la punerea galustilor in mancare pentru a fierbe( sau galustile pot fi fierte separat intr-o alta oala, in care a fost pus 750 ml de apa si un praf de sare, acestea se lasa la fiert, cand sunt gata se vor ridica la suprafata si se vor putea pune in mancare). Dupa ce au fost puse in mancare se va continua fierberea inca 10-15 minute, acum se adauga, ceapa verde, usturoiul.

La final se va adauga patrunjelul.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui si galusti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ierburi de Provence