Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor

de Rocsi in Pui, 13 Oct 2011 | 9211 vizualizari

 

Daca tot avem atatea legume pe piata ,imi place sa le folosesc la mancaruri pentru ca dau un gust deosebit!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1 gogosar
  • 3-4 cartofi
  • 5-6 ciupercute(astea sunt optional.aveam desfacut un borcan de ciupercute si am zis sa le folosesc)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita mica de vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor:

Spalam pulpitele de pui.


Le stergem cu un servet de bucatarie de surplusul de apa ,apoi le taiem in doua.


Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.


Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati(depinde cat sunt de mari).


Spalam si ciupercutele si le taiem in 2 sau in 4 bucati.


Curatam usturoiul si il taiem feliute.


Luam o tava si o ungem cu ulei.


Asezam pulpele in ea si le condimentam cu sare,piper si busuioc.


Punem gogosarul taiat .


Pe deasupra asezam bucatile de cartofi(pe care ii presaram cu sare )si ciupercutele.


Pasta de tomate o amestecam cu pasta de gogosari si cu vinul(mai punem cateva linguri de apa daca este prea groasa pasta) si o turnam in tava ,peste toate ingredientele.


O acoperim cu staniol,pe care il gaurim cu o furculita,din loc in loc.


Incingem cuptorul.


Bagam tava in cuptor si o lasam acolo pana pulpele sunt bine facute.


Ultimele 10 minute descoperim tava si lasam sa se rumeneasca putin puiul.


Cand este gata scoatem tava si presaram patrunjel verde,tocat marunt.


Asezam pe o farfurie o portie si servim!!!


Sa aveti pofta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Kori 1

16.10.2011, 23:30

yaaam ce delicios arata si ce de culori, arta, nu alta

Rocsi 1

17.10.2011, 11:00

multumesc kori

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:11

Parca eu am facut-o asa bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34