Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor

de Rocsi in Pui, 13 Oct 2011 | 11924 vizualizari

 

Daca tot avem atatea legume pe piata ,imi place sa le folosesc la mancaruri pentru ca dau un gust deosebit!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1 gogosar
  • 3-4 cartofi
  • 5-6 ciupercute(astea sunt optional.aveam desfacut un borcan de ciupercute si am zis sa le folosesc)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita mica de vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor:

Spalam pulpitele de pui.

Le stergem cu un servet de bucatarie de surplusul de apa ,apoi le taiem in doua.

Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.

Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 4-6 bucati(depinde cat sunt de mari).

Spalam si ciupercutele si le taiem in 2 sau in 4 bucati.

Curatam usturoiul si il taiem feliute.

Luam o tava si o ungem cu ulei.

Asezam pulpele in ea si le condimentam cu sare,piper si busuioc.

Punem gogosarul taiat .

Pe deasupra asezam bucatile de cartofi(pe care ii presaram cu sare )si ciupercutele.

Pasta de tomate o amestecam cu pasta de gogosari si cu vinul(mai punem cateva linguri de apa daca este prea groasa pasta) si o turnam in tava ,peste toate ingredientele.

O acoperim cu staniol,pe care il gaurim cu o furculita,din loc in loc.

Incingem cuptorul.

Bagam tava in cuptor si o lasam acolo pana pulpele sunt bine facute.

Ultimele 10 minute descoperim tava si lasam sa se rumeneasca putin puiul.

Cand este gata scoatem tava si presaram patrunjel verde,tocat marunt.

Asezam pe o farfurie o portie si servim!!!

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu cartofi si gogosar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Japchae - korean noodles din cartofi dulci