Papricas de porc

de andra154 in Porc, 17 Iul 2020 | 2525 vizualizari

 

Aceasta este o rețetă de vară a familiei mele, de aceea m-am gândit că aș putea să o relatez intrând și în concursul "concurs culinar-vara in farfurie". Sper să vă fie de folos celor care o citiți

retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. ceafă de porc
  • 2 cepe de mărime medie
  • sos de roșii
  • boia de ardei
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 7 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de făina alba
  • 100 ml. apă
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc:

Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar apoi se pune carnea tăiată cubulețe pe care o lăsam împreună cu legumele să se pătrundă pe foc timp de încă 3 min.

Se toarnă apă până se acoperă și în plus încă două-trei degete peste. Se lasă la fiert, iar după ce începe să fiarbă se adaugă cei 7 căței de usturoi, sare după gust precum și legătura de patrunjel (de pe care am rupt frunze pentru ornat la final).

După o ora și 45 min, se gustă carnea dacă s-a frăgezit și se toarnă slobozeala (slobozeala: două linguri de făina albă se amestecă cu 100 ml de apă până se formează un scrob). Se lasă împreună cu slobozeala la fiert încă 7-10 min. Se ornează cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

TIPS-URI

1

Se fierbe la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Rocsi 1

20.07.2020, 20:53

Este un preparat atat de gustos!

Gabi154 1

21.07.2020, 12:04

Îmi place rețeta! Am încercat-o și e super ușoară și buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu smantana si praz