Papricas de porc

de andra154 in Porc, 17 Iul 2020 | 566 vizualizari

 

Aceasta este o rețetă de vară a familiei mele, de aceea m-am gândit că aș putea să o relatez intrând și în concursul "concurs culinar-vara in farfurie". Sper să vă fie de folos celor care o citiți

retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. ceafă de porc
  • 2 cepe de mărime medie
  • sos de roșii
  • boia de ardei
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 7 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de făina alba
  • 100 ml. apă
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc:

Se taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar apoi se pune carnea tăiată cubulețe pe care o lăsam împreună cu legumele să se pătrundă pe foc timp de încă 3 min.


Se toarnă apă până se acoperă și în plus încă două-trei degete peste. Se lasă la fiert, iar după ce începe să fiarbă se adaugă cei 7 căței de usturoi, sare după gust precum și legătura de patrunjel (de pe care am rupt frunze pentru ornat la final).


După o ora și 45 min, se gustă carnea dacă s-a frăgezit și se toarnă slobozeala (slobozeala: două linguri de făina albă se amestecă cu 100 ml de apă până se formează un scrob). Se lasă împreună cu slobozeala la fiert încă 7-10 min. Se ornează cu frunzele de pătrunjel tăiate mărunt.

TIPS-URI

1

Se fierbe la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

20.07.2020, 20:53

Este un preparat atat de gustos!

Gabi154 1

21.07.2020, 12:04

Îmi place rețeta! Am încercat-o și e super ușoară și buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu smantana si praz