Papricas de pui

de merisor in Pui, 29 Ian 2017 | 12079 vizualizari

 

Papricașul este o mâncare tradițională ungurească, asta toată lumea știe, preparată din carne de pui, multă ceapă, roșii, unt sau untură și multă paprika, în special dulce.
Bineînțeles că fiecare, în casa lui, o prepară după bunul plac, eu de exemplu am exclus untura, am pus ulei.
Nu că ar fi mai sănătos, dar am pus și puțină smântână și ar fi ieșit mâncarea prea grasă și calorică.
A ieșit tare gustos acest papricaș de pui, ușor picant și ușor dulce, exact cum preferă ai mei mâncărurile.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui (piept și pulpe dezosate)
  • 4 cepe potrivit de mari
  • 125 ml ulei
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 200 g pastă de roșii cu ardei
  • 200 ml smântână
  • 250 ml apă
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins, pe toate părțile.

Transferăm apoi, carnea în alt vas și în locul ei adăugăm ceapa tocată solzișori.

Adăugăm și câțiva stropi de apă și călim ceapa până se pătrunde bine și devine translucidă.

Imediat adăugăm boiaua de ardei și amestecăm intens, să nu se ardă, ci să pătrundă frumos în ceapă.

Adăugăm, apoi, pasta de roșii și ardei, iar când sosul începe să fiarbă, adăugăm și foile de dafin.

Între timp, ne ocupăm și de găluște.

Punem un vas cu puțină apă pe foc și un praf de sare.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper, adăugăm apa minerală și încorporăm făina.

Când apa atinge punctul de fierbere, luăm, cu o lingura umezită în apă rece, din compoziția de găluște și o scufundăm în vas.

Procedăm așa până se termină compoziția și de fiecare dată umezim lingura în apă rece.

Lăsăm găluștele să fiarbă, până considerăm că sunt preparate cam trei sferturi, apoi stingem focul.

Peste sosul de pe foc, adăugăm carnea și completăm cu apă din vasul în care au fiert găluștele, până se acoperă carnea.

Când sosul începe să fiarbă, transferăm în el și găluștele.

Dacă mai este cazul, mai adăugăm puțină apă, dar urmărim să nu obținem un sos prea fluid.

Desfacem o lingură de făină in smântână, adăugând și o lingură, două de sos, apoi o amestecăm rapid în sosul de pe foc.

Amestecăm intens până se omogenizează, dar cu mare atenție să nu strivim găluștele.

Mai lăsăm papricașul de pui să fiarbă 6-8 minute, la foc încet, timp în care ii potrivim gustul cu ce considerăm că mai trebuie: sare, piper, eventual câteva rondele de ardei iute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.

Pare migălos acest papricaș de pui, dar în realitate nu este și merită preparat.

Să vă fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Găluștele le-am fiert separat, pentru a nu absorbi tot sosul, dacă le-aș fi pus direct în sos (tips deprins de lla Vlăduț, bucătarul de la Neața cu Răzvan și Dani)

2

Apa minerală am adăugat-o la găluște pentru a ieși mai pufoase, mai aerate.

3

Compoziția de găluște trebuie să fie mult mai groasă decât cea de clătite, iar lingura se umezește în apă rece, pentru a se desprinde ușor, compozitia de pe ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Aletta 1

07.02.2017, 11:36

kytz 1

08.11.2017, 09:20

Grozav de bun!

-Licurici- 1

20.02.2018, 09:25

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi