Mancare de pui sub capac de paine

de gaby_duceag in Pui, 14 Mai 2011 | 4232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui (eu am pus un pui transat din care am oprit doar pieptul)
  • 100 gr masline negre
  • o ceapa verde
  • usturoi-2-3 catei
  • 4-5 rosii
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 foi dafin
  • o cescuta vin alb
  • sare
  • piper

pentru capac

  • 300 gr faina
  • aprox 200 ml apa
  • 2/3 plic drojdie instant
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura ulei
  • in plus : 2 linguri apa plus o lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui sub capac de paine:

Transam puiul, il portionam si spalam bine.

Intr-un vas de tuci (in cazul meu) , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.

Lasam 30 sec. apoi adaugam bucatile de pui.

Le lasam pana prind culoare.

Adaugam vinul si lasam la foc mic.

Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua.

Eu am mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.



Intre timp ne ocupam de aluat.

Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul.

Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.

Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa.



Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.



Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam...5 cm, in partea superioara.

Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.



Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .

Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior.



Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.



Eu am facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate eu nu il am.



Cand puneti aluatul pe vasul de lut, acesta se muleaza perfect iar la cuptor va forma o cupola, deoarece peretii vasului ii vor permite aluatului sa se "destinda" :))), in timp ce marginile vasului meu erau asa de ascutite incat atunci cand am pus "capacul" intr-o parte s-a rupt si l-am tras repede sa nu ajunga la mancare, presandu-l bine sa nu fuga:))



E delicioasa papaua asta. Adica...PAPA BUN! :)))



Sursa



Multumesc mult, Laura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

mirela0911 1

16.05.2011, 18:16

Nu poate fi decat super gustoasa

Teo 1

16.05.2011, 21:29

cat se poate de interesanta !

gaby_duceag 1

27.05.2011, 16:18

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu pui