Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut

de Angelica in Pui, 14 Ian 2015 | 2827 vizualizari

 

Un deliciu pe placul tuturor:placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut.Am pus si putina branza iute de oaie care a facut-o mai speciala:)
Enjoy!

 

INGREDIENTE


  • Aluat:
  • 300 gr. faina
  • 200 ml. lapte
  • 2 oua
  • 15 gr. drojdie proaspata
  • 80 ml. ulei
  • Umplutura:
  • 350 gr. piept de pui
  • 150 gr.ciuperci champignion Sun Food
  • 1/2 legatura de ceapa verde
  • 100 gr.mazare verde Sun Food
  • 1 cutie rosii cuburi Sun Food
  • 1 cutie de naut Sun Food
  • 100 gr.branza de oi
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de verdeata
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Topping:
  • 100 gr.cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingura de smantana
  • cateva frunzulite de cimbru
  • putina sare si piper
  • Decor:
  • crengute de cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut:


Aluat:1.


Punem faina intr-un vas si in mijlocul ei drojdia dizolvata in laptele usor caldut.Lasam sa stea cam 10 minute.


.Punem apoi ouale, uleiul si sarea si incepem sa amestecam usor pana amestecul este omogen.Trebuie sa ne rezulte un aluat mai subtire.*Acum pregatim umplutura asa:1.Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pana este rumen auriu pieptul de pui taiat cubulete marunte.2.Condimentam bine cu sare si piper, apoi scoatem din tigaie cu o paleta bucatile de carne.Le punem deoparte.


In aceeasi tigaie mai adaugam putin ulei si punem la calit ceapa verde taiata rondele si 1 catel de usturoi taiat marunt.


Adaugam ciupercile taiate lame, sare, piper si le calim bine cam 10 minute amestecand din cand in cand.Cand sunt gata le tragem deoparte.


In alta tigaie rasturnam continutul cutiei de rosii, adaugam crengutele de cimbru, catelul de usturoi ramas, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul este mai grosut.Cand este gata, tragem totul deoparte.*Cand toate sunt pregatite, incepem sa asamblam placinta.


Procedam asa:


Intr-o tava tapetata cu hartie cerata punem jumatate din compozitia pentru aluat.


Deaspura punem pieptul de pui, apoi ciupercile si jumatate din cantitatea de mazare.


Turnam cea de-a doua parte de compozitie si punem deasupra sosul de rosii cherry, restul de mazare,nautul din conserva scurs bine de apa si branza de oi sfarmata.


Dam tava la cuptor, la foc mediu cam 25 de minute, sau pana placinta trece testul scobitorii


Cand este aproape gata, scoatem tava din cuptor si turnam deasupra oul batut bine cu cascavalul ras, frunzulitele de cimbru, sare, piper si smantana.Mai dam la cuptor la foc iute inca 5-10 minute pana suprafata este rumen aurie.


Cand este gata, scoatem tava din cuptor si garnisim totul cu crengute de cimbru.


Servim placinta rece sau calda, oricum nu conteaza, caci este la fel de buna.


Pofta mare va doresc!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica umpluta cu pui, ciuperci, rosii, mazare si naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

14.01.2015, 16:27

ce bine arata

Angelica 1

15.01.2015, 06:44

Mersi tare mult tuturor!
Ma bucur ca va place placinta mea
Pup cu drag!

Sylvia 1

15.01.2015, 11:01

wow ce bineeeeeeeee arata ! bravo Angelica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Placinta a la Vasi