Papricas de pui cu galuste

de Miha in Pui, 20 Apr 2011 | 4664 vizualizari

 

Un papricas de pui grozav de bun pentru un pranz in familie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • Pentru galuste:
  • 150 g faina
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste:

Cum preparam un papricas de pui.


Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte putin ceapa tocata marunt, se adauga sucul de rosii, boiaua de ardei, cimbru si 1 cana cu apa. Sosul format se rastoarna peste carne, se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana este gata carnea.



Galuste:



Se pune apa la fiert cu uleiul si cand a dat in fiert se adauga toata faina deodata, amestecandu-se energic, sa se incorporeze. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Se pun la fiert in apa cu sare, formand cu lingurita galuste mici de marimea unei alune (mai mari :)) ) Se fierb cateva minute, pana se umfla si se ridica la suprafata, apoi se scurg si se pun in cratita cu carne, unde se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.



Se potriveste carnea sa aiba suficienta zeama, deoarece trebuie sa avem o cantitate egala de sos cu carne si galuste.



Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat peste papricas si omogenizam.



Papricasul de pui se serveste cald, presarat cu patrunjel.

TIPS-URI

1

putem prepara papricas de pui si fara galuste, pe care le putem inlocui cu cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lacrimioara 1

21.04.2011, 01:30

delicios

elena1988 1

21.04.2011, 10:02

MotanLaOale 1

26.04.2011, 13:34

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pipote