Papricas de pui cu mamaliguta

de mihaelar63 in Pui, 9 Ian 2017 | 7184 vizualizari

 

 Bun papricasul de pui !!! Daca ai carne de pui crescut la tara, este delicios. Conteaza mult calitatea si prospetimea ingredientelor.  Sa fie sanatoasa soacra si prietenii, sa ne mai dea din cand in cand cate un pui. Sincer, de cativa ani eu, nu am cumparat carne de pasare. Mai primesc si eu cate un pui, un curcan, o rata, o gasca. Asa... ca-s fata buna !!!  Reteta este  cum o stiu de la bunica si de la mama. Am cercetat ,asa se gateste  si in tara vecina de unde provine.  Va invit sa incercati si acest mod de preparare. Bineinteles ca cel mai bine merge cu mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui [aripi si pulpe am pus eu ]
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute rosu
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri untura proaspata [eu am avut de rata ]
  • sare
  • piper optional
  • patrunjel verde
  • malai pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu mamaliguta:

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.


Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.


Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.


Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.


Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.


Amestecati intr-un bol faina si smantana.


Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.


Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.


Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.


Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.


Pofta buna !!!!


 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa scadeti continutul de grasimi, inlocuiti untura cu putin ulei si scoateti pielea de pe pulpele puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

miki_a 1

10.01.2017, 21:20

Bun și gustos!

tina58 1

11.01.2017, 12:05

Foarte buna reteta, excelenta !
O singura chestie ma nedumireste si nu in privinta papricasului despre care am spus ca este super, ci in ceea ce priveste mamaliga. De ce spuneti "faina de malai" ca si cand din malai s-ar face faina? Eu stiu ca este pur si simplu "malai", si nu "faina de malai". O sa spuneti ca asa se spune la voi acolo. S-o fi spunand, dar eu cred ca trebuie sa avem capacitatea de a analiza sensul si sa alegem o varianta corecta.

mihaelar63 1

11.01.2017, 15:37

Multumesc Tina Ma bucur ca te ,, vad '' . Ai dreptate trebuie sa fim atenti la exprimare .Pur si simplu am scris cum am vazut pe unele pachete . .... si mereu am spus asa . Sunt tributara unui areal O sa fiu atenta pe viitor . Iti doresc un an nou cu toate cele bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta crocanta si sos de rosii