Papricas de pui cu mamaliguta

de mihaelar63 in Pui, 9 Ian 2017 | 3570 vizualizari

 

 Bun papricasul de pui !!! Daca ai carne de pui crescut la tara, este delicios. Conteaza mult calitatea si prospetimea ingredientelor.  Sa fie sanatoasa soacra si prietenii, sa ne mai dea din cand in cand cate un pui. Sincer, de cativa ani eu, nu am cumparat carne de pasare. Mai primesc si eu cate un pui, un curcan, o rata, o gasca. Asa... ca-s fata buna !!!  Reteta este  cum o stiu de la bunica si de la mama. Am cercetat ,asa se gateste  si in tara vecina de unde provine.  Va invit sa incercati si acest mod de preparare. Bineinteles ca cel mai bine merge cu mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui [aripi si pulpe am pus eu ]
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute rosu
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri untura proaspata [eu am avut de rata ]
  • sare
  • piper optional
  • patrunjel verde
  • malai pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu mamaliguta:

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.


Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.


Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.


Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.


Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.


Amestecati intr-un bol faina si smantana.


Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.


Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.


Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.


Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.


Pofta buna !!!!


 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa scadeti continutul de grasimi, inlocuiti untura cu putin ulei si scoateti pielea de pe pulpele puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

miki_a 1

10.01.2017, 21:20

Bun și gustos!

tina58 1

11.01.2017, 12:05

Foarte buna reteta, excelenta !
O singura chestie ma nedumireste si nu in privinta papricasului despre care am spus ca este super, ci in ceea ce priveste mamaliga. De ce spuneti "faina de malai" ca si cand din malai s-ar face faina? Eu stiu ca este pur si simplu "malai", si nu "faina de malai". O sa spuneti ca asa se spune la voi acolo. S-o fi spunand, dar eu cred ca trebuie sa avem capacitatea de a analiza sensul si sa alegem o varianta corecta.

mihaelar63 1

11.01.2017, 15:37

Multumesc Tina Ma bucur ca te ,, vad '' . Ai dreptate trebuie sa fim atenti la exprimare .Pur si simplu am scris cum am vazut pe unele pachete . .... si mereu am spus asa . Sunt tributara unui areal O sa fiu atenta pe viitor . Iti doresc un an nou cu toate cele bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de pui