Papricas de pui smantana si galuste de faina

de dakris in Pui, 16 Aug 2012 | 8982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 pulpe pui dezosate si fara pielita
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • sare, piper
  • ulei
  • patrunjel
  • pentru galuste
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cu varf faina
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui smantana si galuste de faina:

Galustele de faina

1 ou il batem spuma cu putina sare, adaugam uleiul treptat, apoi incorporam faina “in ploaie”. Se obtine o compozitie lipicioasa ceva mai consistenta decat o smantana grasa.

O craticioara o umplem pe jumatate cu apa si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se ia cu o lingurita din compozitie si se scufunda in apa clocotita pentru a se desprinde bine si a avea o forma aspectuoasa galuscuta. :) Se fierb 15-20 min.

Papricasul

Intr-o tigaie mare, cu strat ceramic, se pune putin ulei, 1 ceasca de apa, ceapa si ardeiul tocate si se acopera cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat si apa s-a evaporat se adauga smantana, se amesteca si, dupa 1-2 min se adauga pulpele prajite in prealabil, apoi adaugam pasta de tomate, boiaua, sarea si piperul. Dupa 2-3 min se varsa 2 cani apa fierbinte in tigaie si galustele si se lasa sa fiarba inca cca 10 min. Se adauga faina dizolvata in apa rece amestecand continuu. Dupa 5 minute se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui smantana si galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

jolygina 1

20.08.2012, 20:19

foarte bun

delia64 1

09.02.2013, 18:17

dakris 1

10.02.2013, 09:18

va multumesc tuturor pt comentarii si aprecieri! E foarte bun...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Popricaș pă pui