Papricas de vitel cu galuste

de simona72 in Vita, 25 Iun 2013 | 31409 vizualizari

 

Imi era dor de o mincarica calda, de o tocanita cu sos...a iesit un papricas delicios, iar galustele cum le fac rar nu mai stiam exact cantitatile... am cautat retete si am dat peste cea a lui Miha si am facut galustele ei...minunate...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 4 rosii mari
  • 3 linguri pasta de gogosari
  • 2 catei de usturoi
  • un virf lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • marar
  • pt galuste:
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de vitel cu galuste:

Ceapa taiata marunt se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat feliute, cubulete, cum doriti si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga morcovul curatat si taiat rondele, carnea spalata si taiata bucati, 2-3 cescute cu apa, se pune capac si se lasa sa fiarba 1 ora.


In tot acest timp facem galustele: punem apa, uleiul si un praf de sare sa fiarba. Cind apa fierbe se ia de pe foc, se adauga faina toata si se amesteca energic cu un tel sau lingura de lemn. Se lasa putin sa se racoreasca si se adauga pe rind ouale, amestecind la fel de energic dupa fiecare. Punem o craticioara cu apa si putina sare la fiert, iar cind apa clocoteste punem galuste din aluatul facut de marimea unei cirese, iar cind acestea se ridica la suprafata le luam cu o spumiera.


Dupa ce carnea de vitel este aproape fiarta se pun rosiile curatate de coaja si taiate cuburi,sare, boiaua afumata,pasta de gogosari si se mai lasa 20-30 minute pe foc. Aici, eu am transferat tocanita intr-un vas de pamant, am adaugat piper, pasta de ardei iute dupa gust, usturoiul pisat si galustele. Am acoperit vasul cu capac si l-am mai dat la cuptor 20 minute. Nu este necesar sa o dati la cuptor, ci puteti sa puneti galustele direct in vasul in care ati facut pina acum tocanita.


Presarati in farfurie putin marar tocat fin si serviti calda cu paine de casa. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

dupa ce puneti galustele in oala nu mai amestecati cu lingura sa nu se zdrobeasca, ci agitati usor vasul

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Gicuta69 1

04.09.2014, 10:55

multumesc Simona72 pt reteta, am facut-o si este ff gustoasa

simona72 1

04.09.2014, 12:54

Ma bucur ca ti-a placut!!

mihaelar63 1

20.12.2014, 23:42

Cum de n-am mancat de pe aici ? Salivez intens doar cu gandul la galuste

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită la Multicooker