Parfait de zmeura cu alune

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 28 Iul 2011 | 5920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g zmeura
  • 300 g iaurt
  • 350 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • Alune
  • Coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de zmeura cu alune:

Intr-un blender se pune zmeura si se paseaza, apoi se adauga iaurtul si laptele si se continuua amestecarea. Amestecul obtinut se trece printr-o sita deasa pentru a inlatura semintele. In amestecul de zmeura cu iaurt se pune zaharul si se amesteca cu un tel pana se topeste.

Frisca se bate spuma  tare si se adauga treptat amestecul anterior. Spuma obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Alunele si afinele (puteti pune si zmeura) se pun si ele dupa ce puneti jumatate din spuma.

Tava se introduce in congelatos pentru 3-4 ore. Dupa acest timp se poate servii. Se decoreaza cu fructe proaspete sau congelate si se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de zmeura cu alune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, alune si fistic