Pariziene cu crema patisera

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2012 | 42087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina ,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 220gr zahar,
  • 1lingurita sare,
  • coaja rasa de la 2 lamaie,
  • 125 gr unt topit,
  • 600ml lapte
  • pentru crema patisera
  • 800ml lapte,
  • 4 linguri amidon sau faina,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 250gr zahar,
  • 2 pliculete zahar  vanilat,
  • 2 linguri suc de lamaie ,
  • 80gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar. Faina se cerne intr-un vas mare, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia, se lasa cateva minute pana incepe creste. se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, untul topit, se amesteca, se toarna laptele. Se framanta un aluat moale, la nevoie se mai adauga faina. Se lasa aluatul la crescut acoperit cu un servet la loc cald.

Intre timp se prepara crema: in 100ml lapte rece se dizolva amidonul, se adauga zaharul si galbenusurile batute putin cu furculita. Se adauga si restul de lapte, sucul de lamaie si se pune crema la fiert pana se ingroasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se adauga untul.

Impartim aluatul in bile mari cat un ou, din fiecare se modeleaza o pariziana care se umple cu crema rece. Se ruleaza frumos si se aseaza in tava, se lasa la crescut cateva minute, se ung cu ulei si se coc la 180grade   cam 15-20 minute, pana devin rumene .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu crema patisera-0
Pariziene cu crema patisera-1
Pariziene cu crema patisera-2
Pariziene cu crema patisera-3
Pariziene cu crema patisera-4
Pariziene cu crema patisera-5
Pariziene cu crema patisera-6
Pariziene cu crema patisera-7

COMENTARII (41)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 15:17

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

13.01.2014, 00:30

minunateee

babi5

babi5 1

18.12.2014, 06:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!