Pariziene cu crema patisera

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2012 | 43207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina ,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 220gr zahar,
  • 1lingurita sare,
  • coaja rasa de la 2 lamaie,
  • 125 gr unt topit,
  • 600ml lapte
  • pentru crema patisera
  • 800ml lapte,
  • 4 linguri amidon sau faina,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 250gr zahar,
  • 2 pliculete zahar  vanilat,
  • 2 linguri suc de lamaie ,
  • 80gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar. Faina se cerne intr-un vas mare, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia, se lasa cateva minute pana incepe creste. se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, untul topit, se amesteca, se toarna laptele. Se framanta un aluat moale, la nevoie se mai adauga faina. Se lasa aluatul la crescut acoperit cu un servet la loc cald.



Intre timp se prepara crema: in 100ml lapte rece se dizolva amidonul, se adauga zaharul si galbenusurile batute putin cu furculita. Se adauga si restul de lapte, sucul de lamaie si se pune crema la fiert pana se ingroasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se adauga untul.



Impartim aluatul in bile mari cat un ou, din fiecare se modeleaza o pariziana care se umple cu crema rece. Se ruleaza frumos si se aseaza in tava, se lasa la crescut cateva minute, se ung cu ulei si se coc la 180grade cam 15-20 minute, pana devin rumene .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 15:17

Ligia Bxl 1

13.01.2014, 00:30

minunateee

babi5 1

18.12.2014, 06:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos si aromat