Pariziene cu mere

de danamatei in Prajituri, 21 Noi 2011 | 4008 vizualizari

 

Sursa : http://www.lalena.ro/235-reteta-pariziene-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 lingurite miere
  • 100-150 gr zahar (dupa gust)
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 oua          +1 ou pt uns
  • 100 gr unt moale
  • 1 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vavilie.
  • 1 kg mere+150 gr zahar pentru umplutura+ 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Se pun ingredientele lichide (laptele, ouale, untul, mierea) in cuva masinii de facut paine, apoi punem ingredientele uscate. Se selecteaza programul de framantare-dospire.


Cat timp masina ne face treaba spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Se pun la calit cu zaharul(150 gr) si scortisoara. Se calesc 15 min, apoi se pun merele la scurs.


Cand aluatul este gata se infaineaza masa si se imparte aluatul in 12 bilute (puteti face mai multe, ies destul de mari). Se intinde fiecare biluta intr-un dreptunghi, in partea de sus se pun 2 linguri de mar,se ruleaza odata, se inchide bine la capete sa nu iasa marul, iar cealalta jumatate de dreptunghi se taie fasii de cca 1 cm latime si se pun una cate una peste jumatatea cu mar.


Se mai lasa 10 min la crescut, se ung cu oul batut bine(intreg) si se da la cuptor la foc potrivit cca 20-30 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

danamatei 1

22.11.2011, 12:04

Vi le recomand din tot sufletul, sunt excelente.

MIUTA 1

24.11.2011, 23:49

Foarte frumoase

Bya Ralu 1

14.03.2012, 01:34

like like like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac