Pariziene cu mere

de danamatei in Prajituri, 21 Noi 2011 | 4193 vizualizari

 

Sursa : http://www.lalena.ro/235-reteta-pariziene-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 lingurite miere
  • 100-150 gr zahar (dupa gust)
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 oua          +1 ou pt uns
  • 100 gr unt moale
  • 1 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vavilie.
  • 1 kg mere+150 gr zahar pentru umplutura+ 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Se pun ingredientele lichide (laptele, ouale, untul, mierea) in cuva masinii de facut paine, apoi punem ingredientele uscate. Se selecteaza programul de framantare-dospire.


Cat timp masina ne face treaba spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Se pun la calit cu zaharul(150 gr) si scortisoara. Se calesc 15 min, apoi se pun merele la scurs.


Cand aluatul este gata se infaineaza masa si se imparte aluatul in 12 bilute (puteti face mai multe, ies destul de mari). Se intinde fiecare biluta intr-un dreptunghi, in partea de sus se pun 2 linguri de mar,se ruleaza odata, se inchide bine la capete sa nu iasa marul, iar cealalta jumatate de dreptunghi se taie fasii de cca 1 cm latime si se pun una cate una peste jumatatea cu mar.


Se mai lasa 10 min la crescut, se ung cu oul batut bine(intreg) si se da la cuptor la foc potrivit cca 20-30 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

danamatei 1

22.11.2011, 12:04

Vi le recomand din tot sufletul, sunt excelente.

MIUTA 1

24.11.2011, 23:49

Foarte frumoase

Bya Ralu 1

14.03.2012, 01:34

like like like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere