Pariziene cu mere

de danamatei in Prajituri, 21 Noi 2011 | 16215 vizualizari

 

Sursa : http://www.lalena.ro/235-reteta-pariziene-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 lingurite miere
  • 100-150 gr zahar (dupa gust)
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 oua          +1 ou pt uns
  • 100 gr unt moale
  • 1 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vavilie.
  • 1 kg mere+150 gr zahar pentru umplutura+ 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Se pun ingredientele lichide (laptele, ouale, untul, mierea) in cuva masinii de facut paine, apoi punem ingredientele uscate. Se selecteaza programul de framantare-dospire. 

Cat timp masina ne face treaba spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Se pun la calit cu zaharul(150 gr) si scortisoara. Se calesc 15 min, apoi se pun merele la scurs.

Cand aluatul este gata se infaineaza masa si se imparte aluatul in 12 bilute (puteti face mai multe, ies destul de mari). Se intinde fiecare biluta intr-un dreptunghi, in partea de sus se pun 2 linguri de mar,se ruleaza odata, se inchide bine la capete sa nu iasa marul, iar cealalta jumatate de dreptunghi se taie fasii de cca 1 cm latime si se pun una cate una peste jumatatea cu mar.

Se mai lasa 10 min la crescut, se ung cu oul batut bine(intreg) si se da la cuptor la foc potrivit cca 20-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

danamatei 1

22.11.2011, 12:04

Vi le recomand din tot sufletul, sunt excelente.

MIUTA 1

24.11.2011, 23:49

Foarte frumoase

Bya Ralu 1

14.03.2012, 01:34

like like like

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Invartita cu mere