Parjoale moldovenesti pufoase

de Tabita _ in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2020 | 15991 vizualizari

 

O reteta de parjoale din Moldova sau chiftele suculente si gustoase! Pe placul tuturor. Mai ales copiii au mancat pe nerasuflate.
Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 2 chifle
  • 1 lingura rasa zahar (optional)
  • sare
  • piper
  • pesmet (optional)
  • ulei pentru prajit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti pufoase:

Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine.
Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))
Ceapa si usturoiul le-am dat prin robot sa se toace fin pana au devenit o pasta.
Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata.
Se adauga ceapa si usturoiul.
Apoi oul, sarea si piperul.
Se scurge painea de apa. Dar nu de tot.
Se amesteca bine totul pret de cateva minute bune.
Am adaugat si zaharul pentru un plus de gust.
Se amesteca pana se leaga totul bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins.
Se formeaza chiftelele.
Se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe un prosop absorbant.
Intr-o cratita se toarna putina apa pe fund.
Se aseaza chiftelele.
Se pune cratita pe foc si se acopera cu capac.
Se lasa in jur de 10 minute sa stea sub abur sau pana cand se evapora apa.
Se scot pe un platou si se servesc cu pofta mare. :)

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga pentru un plus de gust. Se poate adauga si pesmet inainte de a forma chiftelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele in crusta de susan