Pilaf de orez cu gaina de tara

de Moni_alex in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2015 | 1816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la o gaina de tara
  • o cana de 250 g orez
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu sau verde
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de apa
  • 3 cani de supa in care a fiert carnea
  • sare
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu gaina de tara:

Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit.


Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa si morcovii si se pun la inabusit intr-o cratita cu uleiul si o cana de apa.


Dupa ce s-au inmuiat, se adauga carnea si se lasa la prajit timp de 15 minute.


Orezul se spala bine si se adauga in cratita impreuna cu 3 cani de supa in care a fiert carnea de gaina.


Ardeiul se taie marunt, se adauga si el peste orez, se condimenteaza cu sare si se baga la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.


Cand este gata, se scoate din cuptor si se presara patrunjel si marar verde.


Se serveste cu salata de ardei copti

 

TIPS-URI

1

se pot adauga si 1-2 rosii taiate marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu gaina de tara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:43

Suuper, stiu cum este gustul de pilaf cu gaina de tara!

christyansen 1

27.11.2015, 17:47

f bun bv bv bv bv bv bv bv

Moni_alex 1

27.11.2015, 22:12

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Risotto cremos cu piept de pui aromat