Pilaf de orez cu gaina de tara

de Moni_alex in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2015 | 22135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la o gaina de tara
  • o cana de 250 g orez
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu sau verde
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de apa
  • 3 cani de supa in care a fiert carnea
  • sare
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu gaina de tara:

Carnea de gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa si sare timp de o ora si jumatate la foc potrivit.

Dupa ce a fiert carnea, se taie marunt ceapa si morcovii si se pun la inabusit intr-o cratita cu uleiul si o cana de apa.

Dupa ce s-au inmuiat, se adauga carnea si se lasa la prajit timp de 15 minute.

Orezul se spala bine si se adauga in cratita impreuna cu 3 cani de supa in care a fiert carnea de gaina.

Ardeiul se taie marunt, se adauga si el peste orez, se condimenteaza cu sare si se baga la cuptor pentru 45 de minute la foc potrivit.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se presara patrunjel si marar verde.

Se serveste cu salata de ardei copti

TIPS-URI

1

se pot adauga si 1-2 rosii taiate marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu gaina de tara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu legume