Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

de Merisor in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2015 | 7280 vizualizari

 

Tare mult le-a placut baietilor mei acest gen de musaca!
Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • 750 gr cartofi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • busuioc uscat
  • 120 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura leurda
  • cimbru
  • piper
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ulei
  • cativa stropi de apa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • Pentru gratin:
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda:

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.

Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.

Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata apa, adaugam untul taiat cubulete si putin busuioc maruntit si ii pasam bine, apoi ii diluam cu laptele caldut.

Pentru umplutura, curatam si tocam legumele marunt si le calim in ulei incins, adaugand si putina apa, cativa stropi.

Adaugam carnea cand legumele se patrund usor si presaram piper, cimbru si sare.

Lasam carnea pe foc pana cand este bine preparata si o amestecam din cand in cand.

Tocam leurda marunt precum si patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata, spre finalul prepararii, odata cu ketchupul.

Intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, asezam 2/3 din piure, apoi adaugam amestecul de carne si legume si acoperim cu restul de piure.

Batem cele doua oua cu putina sare, adaugam si smantana si le turnam peste piureul din vas.

Razuim cascavalul deasupra si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand mancarea se rumeneste frumos deasupra.

Noi am servit musacaua cu rosii si branza, dar este foarte buna si servita cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

Leurda poate fi inlocuita cu cativa catei de usturoi, pentru cine nu o agreaza.

2

Daca in timpul prepararii carnii rezulta prea mult lichid, acesta se va scurge, pentru a nu iesi musacaua prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mirela0911 1

28.03.2015, 08:47

Cred si eu ca ai primit nota maximă la cum arată!

DIANA B 1

28.03.2015, 11:12

Cat e de cremoasa ...

Corinuta 1

28.03.2015, 12:55

Foarte fain arata! Cred si eu ca le-a placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi