Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

de merisor in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2015 | 3263 vizualizari

 

Tare mult le-a placut baietilor mei acest gen de musaca!
Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • 750 gr cartofi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • busuioc uscat
  • 120 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura leurda
  • cimbru
  • piper
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ulei
  • cativa stropi de apa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • Pentru gratin:
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda:

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.


Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.


Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.


Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata apa, adaugam untul taiat cubulete si putin busuioc maruntit si ii pasam bine, apoi ii diluam cu laptele caldut.


Pentru umplutura, curatam si tocam legumele marunt si le calim in ulei incins, adaugand si putina apa, cativa stropi.


Adaugam carnea cand legumele se patrund usor si presaram piper, cimbru si sare.


Lasam carnea pe foc pana cand este bine preparata si o amestecam din cand in cand.


Tocam leurda marunt precum si patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata, spre finalul prepararii, odata cu ketchupul.


Intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, asezam 2/3 din piure, apoi adaugam amestecul de carne si legume si acoperim cu restul de piure.


Batem cele doua oua cu putina sare, adaugam si smantana si le turnam peste piureul din vas.


Razuim cascavalul deasupra si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand mancarea se rumeneste frumos deasupra.


Noi am servit musacaua cu rosii si branza, dar este foarte buna si servita cu muraturi.


 

TIPS-URI

1

Leurda poate fi inlocuita cu cativa catei de usturoi, pentru cine nu o agreaza.

2

Daca in timpul prepararii carnii rezulta prea mult lichid, acesta se va scurge, pentru a nu iesi musacaua prea moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mirela0911 1

28.03.2015, 08:47

Cred si eu ca ai primit nota maximă la cum arată!

DIANA B 1

28.03.2015, 11:12

Cat e de cremoasa ...

Corinuta 1

28.03.2015, 12:55

Foarte fain arata! Cred si eu ca le-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi