Parmigiana di melanzane

de adasev12 in Mancaruri de legume, 2 Oct 2011 | 3609 vizualizari

 

o reteta f gustoasa, de pe tarmuri mediteraneene...normal parmigiana se face numai cu cascaval, dar...se mai poate adapta, dupa cum am facut si eu...ca tot aveam prin frigider resturi de mezel, dar nici de aruncat nu erau...nu am avut nici cascaval, dar am improvizat cu succes...gustul a fost cel asteptat, adica f bun. zic eu....

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mai mari, cam un kg
  • ulei de masline pt prajit
  • sare, piper
  • cateva felii de prosciutto si mortadella
  • branza tartinabila( in loc de cascaval)
  • parmigiano ras, cam 200 g
  • suc de rosii:
  • 300 g pasta de rosii groasa
  • o lg faina sau amidon
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • busuioc
  • + 2 lg smantana pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana di melanzane:

Vinetele se curata de coaja daca sunt mai trecute, daca nu se lasa asa. Se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si piper si se lasa intr-o sita peste care se asaza o greutate, ca sa scoata apa lasata. Se lasa cam jumatate de ora.

Se scot  apoi vinetele si cu un servet se absoarbe apa, daca a mai ramas. Se incinge uleiul si se prajesc vinetele pe rand, pe ambele parti. Se scot pe un servet absorbant sa ia surplusul de ulei.

Se face sosul de rosii astfel: intr-o cratita se incinge putin ulei. Se curata ceapa si se taie felii mari, se desfac si se pun la prajit in ulei, la fel si usturoiul intreg. Se calesc bine pe ambele parti. Se adauga apoi foile de dafin si busuiocul si o lingura de faina. Se lasa sa se omogenizeze bine si se adauga pasta de rosii si o cana de apa. Se pune sare dupa gust si o lingurita de zahar. Se lasa la fiert vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se strecoara sosul, sa ramana curat, fara impuritati.

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se pune un strat subtire de suc de rosii, apoi un strat de vinete. Se pun apoi felii de cascaval, dar eu nu am avut si am uns peste vinete cu branza topita...excelenta idee ca pana la urma si cascavalul la cuptor cam tot asa devine...apoi am pus prosciutto si mortadella taiata cubulete mici si am presarat deasupra 2 maini bune de parmezan. Am stropit iar cu suc de rosii si am pus al doilea strat de vinete si am repetat aceleasi ingrediente. Deasupra trebuie sa fie parmezan ras si suc de rosii. Acum eu am gresit ca am folosit o tava prea mare si nu mi-a iesit prea inalta parmigiana...normal se face in trei straturi de vinete...eu am avut doar doua. Dar asta ii taie doar din aspect...nu si din gust, care este foarte bun.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 minute. Acum depinde de cuptor...mai verificati , daca se rumeneste prea tare, dati caldura mai mica sau lasati doar 30 minute. Si eu am scapat-o un pic prea facuta deasupra.

In farfurie, la servit, cine doreste poate adauga smantana...eu asa am facut...si mi s-a parut si mai buna.

O sa incerc si cu dovlecei...

TIPS-URI

1

folositi ulei de masline extravergin la acest preparat...are total alt gust

2

ca sa iasa desavarsit gustul, folositi cascaval de buna calitate si nu prea uscat

3

neaparat folositi busuioc...da aroma si savoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana di melanzane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete a la Bucataras