Pasca cu branza dulce

de Angelina_Elena in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Maia:
  • 1 cubulet drojdie(25 g)
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g crema de branza
  • 150-200 g zahar
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • 3 lingurite faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Crema de branza la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.


Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.


Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.


Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam usor.


Adaugam apoi cele 2 linguri de faina, amestecam si lasam la dospit 15 minute.


Intr-un vas mare punem faina cernuta, ouale, zaharul si maiaua crescuta.


Incepem sa framantam adaugand treptat laptele amestecat cu apa.


Obtinem un aluat omogen.


Adaugam apoi uleiul si framantam bine 10-15 minute, pana cand uleiul se incorporeaza in aluat.


Lasam apoi aluatul sa creasca la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul a crescut, il scoatem pe masa infainata si mai framantam putin ca sa iasa aerul din el


Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 2 bucati, una o intindem intr-o foaie rotunda.


Cealalta parte de aluat o impartim in 3, intindem fiecare bucata intr-un snur subtire, punem bucatile una langa alta si le impletim.


Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem foaia de aluat, iar pe margine punem impletitura.


Punem branza in mijloc si lasam pasca sa creasca inca 20-30 de minute.


O ungem cu ou batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.


Cand o scoatem din cuptor o ungem cu apa cu zahar si o lasam sa se raceasca.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

06.05.2013, 16:44

Mirela

Angelina_Elena 1

06.05.2013, 16:44

multumesc Lavi!

Angelina_Elena 1

06.05.2013, 16:45

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!