Pască cu brânză fără aluat

de georgiaskitchen in Dulciuri, 18 Apr 2014 | 7470 vizualizari

 

Tot căutând rețete peste rețete despre cum să pregătesc tradiționala pască cu brânză pentru Paște, am găsit câteva variante fără aluat și m-am hotărât ca anul acesta la fel să o coc și eu...:)

Varianta aleasă de mine e o combinație între mai multe rețete, care până la final s-a dovedit a fi foarte bună...zic eu! :)

Înainte sa trec la rețetă, vreau să vă doresc tuturor un Paște fericit!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 400 g smântână 20% grăsime
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură griș
  • 150 g stafide
  • coaja de la o lămâie
  • o fiolă esență rom
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • un gălbenuș
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză fără aluat:

Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați gălbenușurile și mai mixați până ce acestea se omogenizează. Puneți brânza, smântâna, stafidele scurse de apă, coaja de lămâie și zahărul vanilat peste ouă, amestecați bine, după care adăugați făina împreună cu grișul.


Compoziția obținută o turnați într-o formă de tort (a mea are 24cm dar merge și într-o formă mai mică, va ieși mai înaltă), în care ați pus hârtie de copt, o ungeți ușor cu gălbenuș și o coaceți la foc moderat timp de 50-60 minute. Când s-a scurs timpul de coacere scoateți pasca din cuptor, o lăsați să se răcească în formă apoi o transferați pe un platou.


O puteți pudra cu zahăr vanilat sau o puteți lăsa simplă, așa cum am făcut eu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză fără aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

19.04.2014, 00:23

Buna tare pascuta asta!

simona72 1

19.04.2014, 08:58

Si mie imi place varianta asta! Paste fericit!

merisor 1

19.04.2014, 22:59

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta STEA cu Nutella