Pască cu brânză sărată

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2015 | 12372 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • apă călduță cât cuprinde

Umplutură:

  • 300 g branza de oaie
  • 175 g crema de telemea
  • sare dupa gust
  • 5 lg smântână
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză sărată:

Aluatul:

Se face o maia din putina apă călduță,  făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul.

Umplutura:

Se amestecă toate ingredientele pana obținem o compoziție cremoasă. Se condimentează cu sare după gust.

Se întinde aluatul in formă rotundă și se așează foaia inttr-o tavă de tarta unsă cu ulei. Se pune umplutura, se niveleaza și se aduc marginile aluatului peste umplutură doar putin. Surplusul se taie cu un cuțit și se modeleaza cu palmele un sarpe care se va răsuci si se pune peste pască in forma de cruce. Se unge aluatul cu galbenusul amestecat cu putina apă dupa care se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute pana se rumenește frumos deasupra.

Se scoate din cuptor, se stropește cu puțină apa pe margini si se acoperă cu un prosop de bucatarie.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.04.2015, 10:13

Sim0na 1

27.04.2015, 10:53

ce pofta mi-ai facut..

tarasmariana 1

27.04.2015, 21:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu susan