Clatite umplute cu ficatei

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 10893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 300 gr faina,
  • 400 ml lapte,
  • 2 oua
  • Umplutura:
  •  10-12 ficatei de pui;
  •  cca 10 ciuperci;
  •  1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 smantana dulce
  • marar verde
  •  cascaval razuit (cca 100 gr)
  • ulei de masline, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu ficatei:

Preparam clatitele: intr-un bol batem ouale sia daugam faina si laptele , amestecand continuu cu un tel, avand grija sa nu se faca cocoloase. Punem putina sare.. Coacem clatitele in tigaie  si le punem deoparte.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Cand se inmoaie si devine sticloasa adaugam usturoiul pisat . Adaugam ciupercile taiate cubulete . Amestecam putin (cca 5 minute) pana se inmoaie si scade apa lasata de ciuperci. Adaugam sare, piper. 

Ficateii se oparesc in apa clocotita cca 3-4 minute; ii scoatem si ii taiem cubulete.

Adaugal la ciuperci ficateii si amestecam  cca 5 minute, pana se intrepatrund aromele. Punem smantana si apoi putin cascaval razuit. LA final cand stingem focul aduagam marar (optional- eu nu am avut asa ca am facut fara) tocat fin. 

Lasam 2-3 minute sa se raceasca. Umplem clatitele si le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt la cuptor. Presaram cu cascaval razuit.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti un sos alb bechamel deasupra daca vreti sa fie cu sos sau servit alaturi de un sos de tomate.

2

Serviti alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laura_n 1

07.03.2014, 15:35

fenomenale! biig like si la seif

cristeena20 1

07.03.2014, 19:31

Multumesc!!!! Rocsi au trecut toate..nici macargoala nu mi-a ramas.)

Panacris 1

27.01.2021, 17:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive clatite pane