Pasca cu branza sarata

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 840 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
A iesit o bunatate de pasca! :x

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 500 g branza sarata framantata
  • 200 g kefir
  • 2 oua
  • sare, piper
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza sarata:

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand lapte caldut putin cate putin pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Cand se obtine un aluat elasti si nelipicios, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umplutura: Intr-un vas se amesteca branza cu kefirul, cele doua oua batute, se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se pun la final ardeiul gras rosu taiat cubulete si maslinele negre feliate. Se omogenizeaza totul si se da deoparte.


Aluatul se intinde pe masa de lucru in foaie rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pasca. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se aseaza aluatul cu grija, inclusiv pe margini. Se toarna umplutura, se niveleaza si se da deoparte. Din restul de aluat se fac impletituri care se aseaza pe margine si pe mijloc in forma de cruce. Se unge aluatul deasupra u oul batut si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

 

TIPS-URI

1

Branza poate fi de oricare (vaa, oaie, capra).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

03.05.2016, 19:57

Multumesc MVMih Asemenea!

mirela0911 1

03.05.2016, 19:58

Anca tare buna a fost!

Zamfira 1

03.05.2016, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare