Pasca fara aluat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 39546 vizualizari

 

Ii multumesc Jamilei pentru reteta minunata! N-am rezistat sa nu o prepar! Iata rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza dulce de vaci (scursa foarte bine de apa)
  • 6 oua mari
  • 400 gr. smantana 12% grasime
  • 200 gr. unt ( maxim65 % grasime)
  • 200 gr. zahar
  • 4-5 linguri de gris
  • 4-5 linguri de faina
  • 90 gr. stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie/o fiola de esenta vanilie Dr. Oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.


Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul.


Amestecam bine,adaugam samantana si apoi, stafidele.


Punem compozitia intr-o forma rotunda (a mea 26 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute.


Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte ( eu am lasat-o aproximativ 4 ore), o scoatem din tava si o taiem dupa bunul plac.


 

TIPS-URI

1

Eu am servit felia de pasca cu cateva lingurite de dulceata de mure de la Bunatati din natura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Patricia Iordache 1

21.04.2013, 17:18

Cat ma bucur ca ai incercat!

Bya Ralu 1

02.05.2013, 23:45

foarte buna

deea2686 1

15.04.2014, 13:56

Exact acum imi scriu ingredientele si o fac pe vineri sa o am pt masa de Pasti...multumesc!!!Paste ferricit tuturor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat