Pasca fara aluat

de Patricia Iordache in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 38731 vizualizari

 

Ii multumesc Jamilei pentru reteta minunata! N-am rezistat sa nu o prepar! Iata rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza dulce de vaci (scursa foarte bine de apa)
  • 6 oua mari
  • 400 gr. smantana 12% grasime
  • 200 gr. unt ( maxim65 % grasime)
  • 200 gr. zahar
  • 4-5 linguri de gris
  • 4-5 linguri de faina
  • 90 gr. stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie/o fiola de esenta vanilie Dr. Oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.

Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul.

Amestecam bine,adaugam samantana si apoi, stafidele.

Punem compozitia intr-o forma rotunda (a mea 26 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute.

Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte ( eu am lasat-o aproximativ 4 ore), o scoatem din tava si o taiem dupa bunul plac.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am servit felia de pasca cu cateva lingurite de dulceata de mure de la Bunatati din natura.

RETETA IN IMAGINI

Pasca fara aluat-0
Pasca fara aluat-1
Pasca fara aluat-2
Pasca fara aluat-3
Pasca fara aluat-4
Pasca fara aluat-5
Pasca fara aluat-6
Pasca fara aluat-7

COMENTARII (28)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

21.04.2013, 17:18

Cat ma bucur ca ai incercat!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.05.2013, 23:45

foarte buna

deea2686

deea2686 1

15.04.2014, 13:56

Exact acum imi scriu ingredientele si o fac pe vineri sa o am pt masa de Pasti...multumesc!!!Paste ferricit tuturor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!