Pasca traditionala

de Bucataras in Kamis, 5 Apr 2018 | 4187 vizualizari

 

Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si, daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine. 
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina de cozonac 000 – 300 g
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt topit – 75 g
  • Zahar – 60 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
  • Drojdie uscata – 10 g
  • Praf de sare
  • Extra faina – 10 g
  • Extra zahar – 10 g
  • Lapte caldut – 100 ml
  • Branza de vaci – 60 g
  • Iaurt grecesc la temperatura camerei – 50 g
  • Rasnita Kamis Desert – 1 lingurita

Pentru umplutura:

  • Oua -3 buc
  • Branza de vaci (scursa) – 150 g
  • 3 fire de sofran topite in 30 g de unt topit
  • 60 g de stafide hidratate in 100 ml de visinata (scurse apoi)
  • Iaurt grecesc – 50 g
  • Faina – 40 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Zahar – 120 g
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Praf de sare
  • Extra – 1 galbenus de ou
  • Extra – 1 lingura de apa rece
  • Cardamon – ½ lingurita
  • Miere pentru uns – 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala:

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;

Pune sare deasupra si amesteca;

Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;

Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;

Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);

Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;

Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;

Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;

Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;

Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;

Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;

Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;

Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;

Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);

Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;

Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;

Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;

Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;

Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;

Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;

Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta pasca cu ciocolata alba - Deliciu fara zahar si fara gluten