Pasca traditionala

de Bucataras in Kamis, 5 Apr 2018 | 1941 vizualizari

 

Pasca traditionala cu branza si stafide este foarte buna si, daca ai si ceva indemanare la impletit, o sa iti iasa foarte bine. 
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • Faina de cozonac 000 – 300 g
  • Galbenusuri – 2 buc
  • Unt topit – 75 g
  • Zahar – 60 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
  • Drojdie uscata – 10 g
  • Praf de sare
  • Extra faina – 10 g
  • Extra zahar – 10 g
  • Lapte caldut – 100 ml
  • Branza de vaci – 60 g
  • Iaurt grecesc la temperatura camerei – 50 g
  • Rasnita Kamis Desert – 1 lingurita

Pentru umplutura:

  • Oua -3 buc
  • Branza de vaci (scursa) – 150 g
  • 3 fire de sofran topite in 30 g de unt topit
  • 60 g de stafide hidratate in 100 ml de visinata (scurse apoi)
  • Iaurt grecesc – 50 g
  • Faina – 40 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Zahar – 120 g
  • Scortisoara – 1 lingurita rasa
  • Praf de sare
  • Extra – 1 galbenus de ou
  • Extra – 1 lingura de apa rece
  • Cardamon – ½ lingurita
  • Miere pentru uns – 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala:

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit;


Pune sare deasupra si amesteca;


Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina;


Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute;


Porneste robotul de bucatarie si adauga galbenusurile, extractul de vanilie, untul topit, drojdia activata, iaurtul grecesc, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, zaharul si 1 lingurita de Kamis Desert (rasnita);


Amesteca cca 3-5 min pana devine aluatul pufos;


Lasa-l la dospit la cald pana-si dubleaza volumul;


Intre timp pregateste umplutura: spala vasul robotului si adauga ouale;


Pune deasupra zaharul si untul topit cu sofran;


Adauga zahar, iaurt grecesc, branza de vaci, stafidele scurse, extractul de vanilie, scortisoara, cardamonul si un praf de sare;


Dupa ce s-a omogenizat adauga faina;


Imparte aluatul astfel: 40% din el pentru baza de pasca, 55% (pe care-l tai in 3) pentru coronita impletita si 5% pentru crucea de deasupra;


Intinde baza cat sa acoperi o tava cu fund detasabil de diametru 20 cm, tapetata in prealabil cu unt si faina;


Taie restul de aluat in 3, intinde-l cat sa acoperi diametrul tavii si impleteste in 3 (secretul impletirii in 3 este ca intotdeauna sa aduci marginile peste mijloc);


Pune-l deasupra in tava, iar resturile pastreaza-le pentru cruce;


Impleteste o cruce si las-o pe masa deoparte pana cand va fi gata de pus deasupra;


Bate galbenusul cu apa rece si unge pe deasupra;


Umple pasca cu umplutura si da-o la cuptor la 150 de grade C, pentru 25 de min;


Scoate-o, pune crucea deasupra si unge-o si pe ea cu ou;


Mai las-o la cuptor cca. 35 de min;


Cand o scoti din cuptor, unge-o bine cu miere si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.04.2018, 20:01

Ce frumoasa este!

dantes 1

12.04.2018, 16:45

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

la 18:56

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

ieri la 21:24

Magiun de prune

ieri la 16:34

Gogosari umpluti

ieri la 10:14

RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite in vasul Zepter