Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

de Moni_alex in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 6846 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml apa calduta
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 150 g unt topit
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1100 g de faina
  • un praf de sare
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 g branza dulce de vaca
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de gris
  • 4 oua
  • 150 g stafide inmuiate in apa calduta cu 2 lingurite de esenta de rom
  • zahar tos dupa gust, eu am pus 5 linguri de zahar
  • Pentru uns pasca:
  • un galbenus
  • 30 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu branza dulce si stafide:

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare.

Amestecam bine ingredientele si incepem incet, incet sa framantam ingredientele aproximativ 30 de minute pana obtinem un aluat nelipicios.

Adaugam untul topit putin cate putin si framantam bine aluatul pana incorporam toata cantitatea de unt si aluatul devine elastic.

Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut cam o ora si jumatate.

Pana creste aluatul punem stafidele intr-un bol, turnam apa calduta cat sa le acopere si 2 lingurite de esenta de rom si le lasam la inmuiat cam 30 minute dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Pentru umplutura punem branza dulce de vaci intr-un castron, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, ouale si stafidele si amestecam cu un tel bine pana se omogenizeaza bine.

La final adaugam 2 linguri de gris.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il rasturnam pe o planseta unsa cu o pelicula fina de ulei si impartim aluatul in doua parti egale.

Din jumatate de aluat facem o foaie cat tava pe care o folosim pentru pasca.

Am folosit o tava dreptunghiulara de 25/35 cm sa fie suficienta pentru toata familia. Tava am tapetat-o cu hartie de copt si am uns-o cu putin ulei.

Cealalta jumatate de aluat o impartim in 9 parti mai mari si 9 parti mai mici pe care le rulam pe fiecare in parte, intre planseta si podul palmelor pana obtinem 9 rulouri  mai lungi (35 cm) si 9 rulouri mai mici (25 cm).

Din fiecare trei rulouri facem o impletitura in trei rezultand in final 3 impletituri mai mari si 3 mai mici.

Doua din impletiturile mai lungi le punem in tava peste foaia de aluat pe cele 2 laturi mai mari(35 cm) si doua din impletiturile mai mici pe laturile de 25 cm.
Lasam pasca la crescut aproximativ 45 minute.

Dupa cele 45 minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce si facem o cruce din cele 2 impletituri ramase (una lunga si una mai scurta) apoi ungem bine cu pensula impletitura de aluat si umplutura de branza dulce cu amestecul de ou si lapte batut bine si introducem Pasca in cuptorul preincalzit pentru 50-55 minute, foc potrivit.

Dupa ce pasca s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, dupa care se taie si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti din cuptor, o puteti unge cu miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat