Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

de Moni_alex in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 6742 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml apa calduta
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 150 g unt topit
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1100 g de faina
  • un praf de sare
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 g branza dulce de vaca
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de gris
  • 4 oua
  • 150 g stafide inmuiate in apa calduta cu 2 lingurite de esenta de rom
  • zahar tos dupa gust, eu am pus 5 linguri de zahar
  • Pentru uns pasca:
  • un galbenus
  • 30 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu branza dulce si stafide:

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare.

Amestecam bine ingredientele si incepem incet, incet sa framantam ingredientele aproximativ 30 de minute pana obtinem un aluat nelipicios.

Adaugam untul topit putin cate putin si framantam bine aluatul pana incorporam toata cantitatea de unt si aluatul devine elastic.

Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut cam o ora si jumatate.

Pana creste aluatul punem stafidele intr-un bol, turnam apa calduta cat sa le acopere si 2 lingurite de esenta de rom si le lasam la inmuiat cam 30 minute dupa care le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Pentru umplutura punem branza dulce de vaci intr-un castron, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, ouale si stafidele si amestecam cu un tel bine pana se omogenizeaza bine.

La final adaugam 2 linguri de gris.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il rasturnam pe o planseta unsa cu o pelicula fina de ulei si impartim aluatul in doua parti egale.

Din jumatate de aluat facem o foaie cat tava pe care o folosim pentru pasca.

Am folosit o tava dreptunghiulara de 25/35 cm sa fie suficienta pentru toata familia. Tava am tapetat-o cu hartie de copt si am uns-o cu putin ulei.

Cealalta jumatate de aluat o impartim in 9 parti mai mari si 9 parti mai mici pe care le rulam pe fiecare in parte, intre planseta si podul palmelor pana obtinem 9 rulouri  mai lungi (35 cm) si 9 rulouri mai mici (25 cm).

Din fiecare trei rulouri facem o impletitura in trei rezultand in final 3 impletituri mai mari si 3 mai mici.

Doua din impletiturile mai lungi le punem in tava peste foaia de aluat pe cele 2 laturi mai mari(35 cm) si doua din impletiturile mai mici pe laturile de 25 cm.
Lasam pasca la crescut aproximativ 45 minute.

Dupa cele 45 minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce si facem o cruce din cele 2 impletituri ramase (una lunga si una mai scurta) apoi ungem bine cu pensula impletitura de aluat si umplutura de branza dulce cu amestecul de ou si lapte batut bine si introducem Pasca in cuptorul preincalzit pentru 50-55 minute, foc potrivit.

Dupa ce pasca s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, dupa care se taie si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti din cuptor, o puteti unge cu miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, cacao si rahat