Pere caramelizate

de Miha in Dulciuri, 29 Oct 2009 | 12212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • sucul de la o lamaie
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate:

Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu zaharul. Adaugam perele, cu tot cu zeama si lasam la fiert, la foc mic. Presaram si scortisoara. Cu o paleta le intoarcem pe ambele parti, din cand in cand, pana scade sosul si incepe sa se caramelizeze.

Le-am servit cu cate o portie de gauffre cu cacao si cu frisca.

Delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

sandytza 1

30.10.2009, 14:28

Foarte bine arata. Am sa ii fac sotului ca el e cu perele

Miha 1

30.10.2009, 14:43

Sandyta, daca e pentru sot poti sa le fierbi in vin. Vor fi si mai bune.

luminita20_2006 1

12.11.2009, 09:26

mmm....vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!