Melci cu miere, nuca si stafide

de angelika in Dulciuri, 7 Ian 2013 | 3189 vizualizari

 

Pentru ca inca este iarna si n-am uitat cum miroase cozonacul, va propun o reteta de melci cu miere, nuca si stafide dintr-un aluat asemanator cu cel al cozonacului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte( apa sau sifon )
  • 30 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 250 g nuca zdrobita,
  • 50 g stafide galbene,
  • 100 g zahar,
  • 2 lingurite de scortisoara,
  • 5 cuisoare pisate,
  • esenta de rom.
  • 4 linguri cu miere
  • un ou pentru uns melcii.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu miere, nuca si stafide:

Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana ce obtinem un aluat omogen ce se dezlipeste de pe mana. Se lasa la caldura sa creasca aprox. de 2 ori volumul.


Dupa ce a crescut, aluatul se intinde pe planseta in forma de dreptunghi. Se presara stafidele apoi nuca zdrobita amestecata cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si esenta de rom.Se ruleaza cat mai strans si se taie felii de 2-3 cm. grosime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu ou.Se lasa la cuptorul incalzit 45 min. Dupa 15 min. se ung cu miere si se lasa restul de timp. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc cu un vin rosu fiert cu scortisoara si cuisoare.


POFTA INTERESANTA !!!

 

TIPS-URI

1

maiaua trebuie sa creasca de 3 ori volumul initial

2

scortisoara si cuisoarele au o aroma exotica, picanta, iar parfumul lor este dulce si cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu miere, nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

07.01.2013, 13:55

vreau si eu

MotanLaOale 1

07.01.2013, 19:42

mena29 1

07.01.2013, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)