Pasca traditionala cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 29 Apr 2016 | 3598 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
De la Diaconta m-am inspirat pentru reteta si a iesit minunata pasca. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat (pentru doua pascute):
  • 50 g drojdie proaspata;
  • 120 g zahar;
  • 400 ml lapte caldut;
  • 1 kg faina;
  • 5 oua;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 100 g unt topit;
  • 50 - 100 ml ulei pentru framantare.
  • Umplutura (pentru doua pascute):
  • 630 g branza de vaca;
  • 1120 g branza pufoasa cu smantana;
  • 300 g zahar;
  • 6 oua;
  • esenta de rom;
  • 4 linguri de gris;
  • doua linguri de amidon;
  • 200 g de stafide.
  • Pentru uns (pentru doua pascute):
  • doua galbenusuri;
  • doua linguri lapte.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu branza si stafide:

Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Aluat: 

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie, apoi cu un prosop, si punandu-l la loc cald.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie.

Se cerne faina intr-un vas mare, se face o adancitura in mijloc si se pun ouale cu zaharul si drojdia dospita. Se framanta compozitia, punand cate putin lapte caldut si unt topit (tot caldut). Dupa ce au fost toate ingredientele incorporate, se ung mainile cu ulei si se mai framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, eventual se poate arunca in vas de mai multe ori. Se lasa din nou la dospit pana cand isi dubleaza volumul, acoperind vasul cu o folie, apoi cu un prosop, si punandu-l la loc cald.

Umplutura:

Se rade branza de vaca, se adauga peste ea branza pufoasa cu smantana, zaharul ouale, esenta, grisul si amidonul si se mixeaza. Se pun stafidele (spalate - se opresc cateva si pentru ornat) si se amesteca totul.

Asamblare:

Cand aluatul si-a dublat volumul, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, se unge masa de lucru cu ulei, la fel si sucitorul si se pregatesc formele in care va fi asezata pasca: se ung cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua si se face prima pasca, astfel: se imparte aluatul din nou in doua, se intinde o foaie pe masa de lucru, apoi se pune in forma, marginile lasadu-se in afara formei. Se adauga umplutura. Cu ajutorul unei foarfeci se poate taia surplusul de aluat de pe margini sau se pune aluatul asa cum este direct peste umplutura, dar cat mai spre marginea formei. Din restul aluatului se fac 3 fasii lungi, care se impletesc. Acestea se aseaza cu grija pe marginea aluatului si a umpluturii din forma. Se presara cateva stafide pe deasupra umpluturii. Se mai lasa aluatul sa creasca 10-15 minute, timp in care se pregateste si cea de-a doua pasca, in mod asemanator. Dupa ce aluatul a mai crescut, pasca se unge cu ajutorul unei pensule cu galbenusurile amestecate cu lapte si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos, apoi se introduce si cealalta pasca. Amandoua se lasa sa se raceasca in forme, apoi se pot scoate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu fructe