Pere in vin umplute cu ciocolata

de Brindusa in Dulciuri, 27 Sep 2011 | 2758 vizualizari

 

am mai vazut reteta de pere fierte in vin, dar de data asta eu le-am umplut cu un amestec de ciocolata, alune si merisoare. Ce a iesit? O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 6 pere nu foarte moi
  • 400 ml vin rosu
  • 1litru apa
  • 150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
  • 2 batoane scortisoara
  • 5 teci cardamom
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g alune de padure
  • 50 g merisoare
  • 150 g unt, topit
  • 6 foi mari de placinta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin umplute cu ciocolata:

Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.


In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.


Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat.


Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.


Incalzeste cuptorul la 180 C


Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.


Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.


Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.


Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.


Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.


In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.


Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin umplute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Brindusa 1

28.09.2011, 22:07

jolygina 1

29.09.2011, 09:43

Lau 1

02.10.2011, 22:07

ce bine arata ce pofta mi-ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roza