Pere in vin umplute cu ciocolata

de Brindusa in Dulciuri, 27 Sep 2011 | 4751 vizualizari

 

am mai vazut reteta de pere fierte in vin, dar de data asta eu le-am umplut cu un amestec de ciocolata, alune si merisoare. Ce a iesit? O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 6 pere nu foarte moi
  • 400 ml vin rosu
  • 1litru apa
  • 150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
  • 2 batoane scortisoara
  • 5 teci cardamom
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g alune de padure
  • 50 g merisoare
  • 150 g unt, topit
  • 6 foi mari de placinta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin umplute cu ciocolata:

Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.

In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele. 

Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat. 

Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.

 Incalzeste cuptorul la 180 C

Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.

Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.

Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.

Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.

Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.

In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.

Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin umplute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")