Pere in vin umplute cu ciocolata

de Brindusa in Dulciuri, 27 Sep 2011 | 4843 vizualizari

 

am mai vazut reteta de pere fierte in vin, dar de data asta eu le-am umplut cu un amestec de ciocolata, alune si merisoare. Ce a iesit? O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 6 pere nu foarte moi
  • 400 ml vin rosu
  • 1litru apa
  • 150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
  • 2 batoane scortisoara
  • 5 teci cardamom
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g alune de padure
  • 50 g merisoare
  • 150 g unt, topit
  • 6 foi mari de placinta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in vin umplute cu ciocolata:

Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.

In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele. 

Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat. 

Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.

 Incalzeste cuptorul la 180 C

Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.

Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.

Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.

Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.

Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.

In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.

Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in vin umplute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu caise, pere si ananas