Bomboane de zahar ars

de adasev12 in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 23676 vizualizari

 

ca la mama acasa...asa e facea mama cand aveam pofta de dulce si nimic altceva la indemana...asa mi-a ramas in minte gustul lor placut si crocanteala ce-o savuram copii fiind...dar uite ca si acu, om batran, ma mai ia pofta lor...poate e melancolia anilor copilariei...poate dorul de casa....offfff....

 

INGREDIENTE

  • 10 lg zahar
  • 2 maini bune de nuca prajita si taiata bucatele
  • o lg unt 2 lg apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de zahar ars:

Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si apoi repede repede cu ajutorul unei linguri de asemenea unsa

Se fac bilute si se asaza pe o farfurie, tot unsa...Caramelul se intareste repede, asa ca mai trebuie din cand in cand invartit pe platou...s-ar putea sa va si frigeti putin degetelele...dar deh...pt placerea gustului ce nu face omul....Initial vroiam sa le fac sub forma de bastonase...dar vroiam totusi sa arate ca alea ce mi le facea mama....mmmmmmmmmmm.....buneeeee

TIPS-URI

1

daca le lasati pana a doua zi vor fi mult mai bune, pt ca se inmoiae putin, exact cat trebuie ca sa nu va rupeti dintisorii

2

nuca neaparat trebuie sa fie prajita intai

3

cantitatea fiecare o potriveste dupa cum doreste

4

mie mi-au iest 12 bombonele din cantitatea asta

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

gaby_gabytza 1

14.10.2011, 10:42

Panacris 1

09.12.2011, 08:10

adasev12 1

09.12.2011, 11:04

gabytza, panacris....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brigadeiro