Migdale glasate

de RODIMUR in Dulciuri, 14 Mar 2019 | 2237 vizualizari

 

Pentru consumul imediat, sau pentru a prepara (sau orna) diferite dulciuri, fac din când în când migdale glasate, după o rețetă pe care o am de mult timp. De această dată, le-am făcut pentru ceva dulce de post. Și tare bune au ieșit (și frumoase!) ca de obicei...!
Se prepară foarte ușor și repede și sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame migdale crude
  • 1 lingură încărcată de zahăr brun
  • 1 lingură încărcată de gem de caise
  • 2 linguri ulei de alune de pădure
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de esență de migdale
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Migdale glasate:

Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure. 

Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă în ea, până ce se topește zahărul și se formează un sirop care fierbe.

Se toarnă esența de migdale, se omogenizează siropul și apoi se adaugă și migdalele.

Se amestecă întruna, până ce migdalele sunt cuprinse de sirop și încep să se prăjească ușor (cam 2-3 minute).

Când siropul este mai legat și începe să se închidă la culoare, devenind maroniu, se ia crăticioara de pe foc, se răstoarnă migdalele pe o hârtie de copt și apoi se separă unele de altele, ca să nu se lipească.

Se lasă migdalele să se răcească (cam 4-5 minute) și apoi se depun într-un recipient care se închide ermetic. Astfel, se pot păstra chiar și o lună, pentru a fi folosite ca atare, sau ca ingredient, sau element de decor la prăjituri.

TIPS-URI

1

Folosiți un ulei mai bun, de alune de pădure, sau de semințe de struguri, eventual de floarea soarelui, dar nici într-un caz de măsline, care este amar.

2

Este recomandat să folosiți zahăr brun, pentru gustul și calitățile lui.

3

Puteți folosi alt fel de gem, din care aveți, dar să nu conțină bucățele de pulpă de fructe.

4

Siropul se prepară, la foc mic, în 2-3 minute, se leagă cu esența și migdalele (care se și prăjesc ușor, între timp) în alte 2-3 minute, iar răcirea migdalelor durează cel mult 5 minute.

5

Separați migdalele, unele de altele, ca să nu se lipească.

6

Păstrați migdalele glasate într-un recipient închis ermetic.

7

Această rețetă este pentru rețetele (și zilele) de post. Migdalele glasate mai pot fi preparate și cu ingrediente de frupt, pentru perioadele în care nu există restricții alimentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

15.03.2019, 11:37

Mulțumesc, Dantes!

mirela0911 1

15.03.2019, 18:10

Nu am facut niciodata dar sigur le-as devora una doua!

RODIMUR 1

16.03.2019, 12:26

Mirela, merită să faci, pentru că sunt foarte bune! În plus, se fac foarte repede...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura