Pascute cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 7691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 600 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 1 ou
    • 2 galbenusuri
    • 35 gr drojdie
    • 150 gr iaurt
    • 5-6 linguri lapte
    • 2 linguri unt moale
    • 1 lingura smantana
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 600 gr branza de vaci
    • 3 oua + 1 pentru uns
    • 3-4 linguri smantana
    • 7 linguri zahar
    • 1 lingura gris
    • coaja rasa de lamaie
    • 2 lingurite esenta rom
    • 4 linguri stafide
    • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pascute cu branza:

Aluatul:

Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare. Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute. Amestecam cu mana, apoi incorporam iaurtul, smantana si coaja de lamaie. Framantam bine, adaugam laptele, vom obtine un aluat omogen, elastic si usor lipicios. La final incorporam untul moale. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 60-70 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Branza o punem intr-un bol si o framantam cu mana. Cele 3 oua le mixam cu zaharul, le adaugam peste branza. Punem si restul de ingredientele, le amestecam bine. Rupem jumatate din aluatul dospit, intindem o foaie potrivit de subtire.  Eu am folosit niste forme de minitarte, punem o forma peste foaia de aluat, decupam. Bucatile decupate le punem pe fundul formelor, le lipim bine si de peretii lor, le intepam cu furculita. Punem umplutura si o nivelam. Tot din aluat facem mici impletituri, forme de cruce sau alte forme, cu care decoram pascutele. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Batem un ou spuma, cu un penson ungem pascutele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le acoperim cu hartie, apoi cu un prosop mai grosut. Le lasam asa pana se racesc complet, le pudram cu zahar si le pastram invelite in folie alimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Sidy 1

29.03.2018, 13:56

Hmmm...cat de bune sunt ! savuroase Rocsy !

Rocsi 1

29.03.2018, 18:29

Sidy, multumesc mult!

katty 1

29.03.2018, 19:57

Delicioase!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si caramel