Pascute cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 1284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 600 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 1 ou
    • 2 galbenusuri
    • 35 gr drojdie
    • 150 gr iaurt
    • 5-6 linguri lapte
    • 2 linguri unt moale
    • 1 lingura smantana
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 600 gr branza de vaci
    • 3 oua + 1 pentru uns
    • 3-4 linguri smantana
    • 7 linguri zahar
    • 1 lingura gris
    • coaja rasa de lamaie
    • 2 lingurite esenta rom
    • 4 linguri stafide
    • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pascute cu branza:

Aluatul:


Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare. Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute. Amestecam cu mana, apoi incorporam iaurtul, smantana si coaja de lamaie. Framantam bine, adaugam laptele, vom obtine un aluat omogen, elastic si usor lipicios. La final incorporam untul moale. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 60-70 de minute, la loc ferit de curent.


Umplutura:


Branza o punem intr-un bol si o framantam cu mana. Cele 3 oua le mixam cu zaharul, le adaugam peste branza. Punem si restul de ingredientele, le amestecam bine. Rupem jumatate din aluatul dospit, intindem o foaie potrivit de subtire. Eu am folosit niste forme de minitarte, punem o forma peste foaia de aluat, decupam. Bucatile decupate le punem pe fundul formelor, le lipim bine si de peretii lor, le intepam cu furculita. Punem umplutura si o nivelam. Tot din aluat facem mici impletituri, forme de cruce sau alte forme, cu care decoram pascutele. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Batem un ou spuma, cu un penson ungem pascutele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le acoperim cu hartie, apoi cu un prosop mai grosut. Le lasam asa pana se racesc complet, le pudram cu zahar si le pastram invelite in folie alimentara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pascute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Rocsi 1

01.05.2016, 20:21

Xandrine

Corinuta 1

15.04.2017, 21:51

Minunate si dragute

Rocsi 1

16.04.2017, 15:28

Multumesc mult, Corina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34