Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan

de -Miti- in Conserve, 21 Oct 2012 | 2887 vizualizari

 

Dupa Eros Pista tot m-am gandit la amestecuri cu ardei iuti,am mai facut o combinatie cu ierburi (sper sa va o arat in curand),dar vroiam si o varianta asiatica si uite asa am experimentat in laboratorul meu,numit si bucatarie,pana am obtinut aceasta pasta. Am cautat pe google idei de amestecuri,dar nimic nu ma multumea,asa ca pe mixul asta pot sa-mi pun si antet,e ideea mea. De o mai vedeti pe undeva,fara nici o vaga aducere aminte a inspiratiei,o sa stiti pe unde au mai vazut-o. Stiu eu ce spun,am cititori atenti,care ma indruma spre unde au mai ajung unele din ideile mele. Nu cred ca v-am multumit inca in mod public,doar in privat,asa ca folosesc aceasta ocazie ca sa va multumesc si sa va spun ca apreciez mesajele voastre. Faptul ca voi imi recunoasteti ideile si pe alte bloguri,imi arata ca sunteti constanti si la curent cu experimentele mele.


Dar sa ne intoarcem inapoi la reteta,care se poate face si cu ulei normal ,dar si cu ulei chili,pe care l-am folosit ptr ca iutele este esential in mancarea mea si pentru ca l-am avut in frigider.

Cred ca stiti de ce pun reteta asta chiar dupa ce am scris articolul de ieri,tare ma mai caracterizeaza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru ulei de chili:
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 ardei iuti uscati
  • Ingrediente pentru pasta:
  • 10 ardei iuti uscati
  • 1 lingura de piper de Sichuan
  • 1-2 cm de ghimbir proaspat
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml chili oil
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan:

Uleiul de chili:


Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil.


Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul.


Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit in sticla.


Si acum iata reteta de mix,nu este deloc greu de preparat,eventual sa purtati manusi de unica folosinta.


Pasta:


Ghimbirul se rade,iar usturoiul se curata de coaja.


Ardeii iuti se rup in bucati.


Punem ardeii,piperul de Sichuan,usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.


Adaugam uleiul si amestecam bine,apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.


Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry si la alte mancaruri asiatice.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:40

waw, arata super si cred ca e super iute

lilik 1

22.10.2012, 15:58

super(dar eu nu vreau)

Sim0na 1

23.10.2012, 11:18

Waw ce super arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata- reteta video