Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

de Mihaela11_jo in Conserve, 15 Dec 2010 | 9831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg masline negre ( eu am cumparat mari”jumbo”)  
  • 1 kg lamai  
  • apa  
  • sare grunjoasa: 1 kg pentru masline si 1 kg pentru saramura  
  • cca 1 kg ulei de masline natural
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Masline negre conservate in saramura si ulei de masline:

Maslinele negre se spala, se scurg si apoi se cresteaza cu un cutit fiecare maslina in 2-3 locuri.


Se pun intr-un lighean mare si se lasa in apa 4-5 zile, schimband apa de 2 ori pe zi.


Se scurge apa si se pune 1 kg de sare grunjoasa peste masline, amestecand usor sa se repartizeze sarea uniform.


Se pun maslinele intr-o plasa cu ochiuri( putin mai mici decat dimensiunea maslinelor) si se pun la loc in lighean.


Se pune peste masline un platou mare cu un obiect greu, pentru a le presa.


Se schimba pozitia plasei cu susul in jos zilnic.


Se lasa astfel 40 de zile.


Dupa 40 de zile se spala maslinele de sare si sunt gata pentru consum.


Se pun intr-un bol si se lasa pana a 2-a zi in ulei de masline,ardei iute taiat bucatele,suc de lamaie si ce arome mai dorim; rozmarinul le da o aroma speciala.


Pentru conservare ,se pun in borcane cu bucati de lamaie taiate cubulete de cca 2-3 cm.


Nu se umplu borcanele complet;se acopera maslinele cu o rondela de plastic perforata ce nu le va permite sa se ridice la suprafata cand adaugam apa.


Se adauga apoi saramura: pentru fiecare litru de apa se calculeaza 75 de grame de sare, sau cum descriu foarte plastic localnicel, sa simti ca este “dulce de sarata”.


Se pune apa cu sarea la fiert si cand da in clocot se opreste focul.Se lasa sa se raceasca.


Pe maslinele negre nu se pune suc de lamaie in borcane pentru conservare , deoarece le decoloreaza.


Apa trebuie doar sa acopere maslinele; restul de 3-4 cm se umplu cu ulei de masline, care are rol de izolare si nu va permite formarea mucegaiului.


Se inchid ermetic borcanele si se lasa pe o tava inca o zi pentru a supraveghea fermentarea


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline negre conservate in saramura si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

-Miti- 1

19.12.2010, 14:38

imi place ca voi luati 10 kg de masline odata!super reteta!

Mihaela11_jo 1

20.12.2010, 07:39

Multumemesc retetegg si Giuliana
Draga mitinita; am pus 10kg de masline negre si 10kg de masline verzi; sunt pentru un an!!!

Bunica 1

25.07.2011, 23:11

Ai avut o rabdare de fier sa iei fiecare maslina la crestat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste cu lamaie si usturoi