Pasta de fasole verde

de merisor in Salate, 28 Oct 2014 | 4757 vizualizari

 

Am vazut aceasta pasta in "Cartea de bucate aromate" a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu.
Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna!
Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor.
Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole verde
  • apa
  • sare
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 1 foaie dafin
  • Maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ lingurita mustar
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • 3 graunti de usturoi
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Optional:
  • marar verde(eu nu am pus)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole verde:

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.


Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.


Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.


Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.


Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.


Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.


Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.


Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.


Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.


Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.


Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ardei copt, ca la salata de vinete sau rosii feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mirela0911 1

29.10.2014, 13:21

Tare bine arata!

iri_iri 1

29.10.2014, 22:46

pare buna....fara ceapa nu se poate ca nu o pot manca in stare cruda ,deoarece imi face rau

dayyanna85 1

27.04.2016, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata Boeuf