Pasta de fasole verde

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Mar 2020 | 3294 vizualizari

 

Am văzut aici, pe site, o rețetă cu piure de fasole verde și atunci m-am gândit că pot face și eu o pastă pentru micul dejun, atât de binevenită acum, când mâncăm de post și când nu mai avem zacuscă. 
Am folosit fasolea verde de la congelator, fiartă dinainte, așa că relativ ușor și repede, am făcut această pastă gustoasă și economică.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de fasole verde, de la congelator
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • pâine prăjită
  • roșii
  • măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole verde:

Se scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se zvântă și se șterg cu hârtie absorbantă.

Se taie mărunt ceapa și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se pisează cățelul de usturoi.

Când fasolea s-a decongelat și s-a scurs de lichid, se taie în bucăți mai mici și se mixează fin în blender.

În pasta de fasole verde se adaugă: ceapa călită, cu tot cu uleiul în care s-a înmuiat și usturoiul pisat, după care se omogenizează compoziția.

Se condimentează după gust pasta de fasole verde cu: sare, piper, oregano și se omogenizează.

Se pune pasta de fasole verde într-un bol, se decorează și apoi se poate servi, cu pâine prăjită, măsline și roșii.

TIPS-URI

1

Dacă folosiți fasole verde, congelată crudă, va trebui ca mai întâi să o fierbeți.

2

Scoateți din timp fasolea verde de la congelator, ca să se decongeleze natural.

3

Lăsați fasolea verde într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.

4

Mixați fin fasolea verde, numai după ce s-a scurs bine de lichid.

5

Adăugați în pastă și uleiul în care ați călit ceapa.

6

Puteți folosi și alte condimente, care vă plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus