Pasta de naut cu ardei copt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2015 | 1774 vizualizari

 

Reteta se aseamana cu hummus-ul cunoscut de cei mai multi dintre voi, doar ca am simplificat si mai mult reteta, iar ca si plus am adaugat ardei capia copt. Astfel de paste tartinabile le fac destul de des, sunt foarte hranitorae, nautul contine proteine si este un bun inlocuitor al carnii, al mezelurilor de fapt, pe care le folosim cel mai des la sandvisuri.Serviti cu paine, prajita sau nu, alaturi de salate, dar mie mi-a placut cel mai mult cu chipsuri tortilla.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva naut(200 gr bob)
  • 4 ardei capia copti
  • sare si fulgi de chili rasniti dupa gust
  • 2 linguri pasta tahini
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu ardei copt:

Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am blenduit la viteza mare pana totul s-a maruntit foarte bine. Am curatat peretii vasului cu o spatula si am blenduit totul pana nu am avut bucatele mari ramase. Am redus viteza robotului si prin spatiul accesibil am turnat uleiul in fir subtire, apoi pasta tahini, sare si fulgi de chili rasniti. Cand totul a capatat consistenta unei paste fine am oprit robotul. Am potrivit de gust, daca mai era nevoie, am adaugat patrunjelul tocat fin din cutit, am amestecat, am lasat la rece pentru 30 minute si am servit. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

daca nu va plac conservele, puneti naututl cu putin bicarbonat si apa, si-l lasati peste noapte sa se umfle. Apoi il fierbeti pana bobul este bine fiert

2

am folosit ardei capia in otet de la borcan...fiind putin acri nu a necesitat adaos de zeama de lamaie

3

patrunjelul este optional, deaca nu va place nu-l puneti sau puteti sa-l adaugati de la inceput in robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alilianaa 1

04.06.2015, 09:45

mirela0911 1

04.06.2015, 13:38

Cred ca e buna tare!

Rocsi 1

04.06.2015, 19:49

Foarte buna si gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Humus