Pasta de rosii cu ardei pentru iarna

de merisor in Bulion, 18 Aug 2012 | 18787 vizualizari

 

E sezonul rosiilor la tara asa ca am inceput pregatirile de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10Kg rosii coapte
  • 5 Kg ardei de orice fel
  • 8-10 linguri sare
  • patrunjel tocat
  • 5 ardei iuti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii cu ardei pentru iarna:

Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs.


Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot.


Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte.


Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la tara. Nu am facut foc mare pentru a le lasa sa fiarba incet. Am amestecat din cand in cand si pe parcurs am pus sarea. Patrumjelul l-am pus la final.


Am fiert pana cand compozitia s-a ingrosat. Mama are o regula si anume: compozitia trebuie sa scada la jumatate, dar eu nu am respectat-o pentru ca folosesc si la ciorbe si am lasat-o mai diluata.


Am sterilizat sticlele le-am asezat pe o masa de metal am pus compozitia fierbinte in ele si le-am pus capacele. Le-am dus imediat in camara si le-am acoperit cu paturi pentru a se raci treptat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii cu ardei pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

merisor 1

19.08.2012, 21:11

si util, mihaela

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:48

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:29

Bun -bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii de casa