Pasta de rosii cu ardei pentru iarna

de Merisor in Bulion, 18 Aug 2012 | 28996 vizualizari

 

E sezonul rosiilor la tara asa ca am inceput pregatirile de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10Kg rosii coapte
  • 5 Kg ardei de orice fel
  • 8-10 linguri sare
  • patrunjel tocat
  • 5 ardei iuti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii cu ardei pentru iarna:

Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs.

Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot.

Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte. 

Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la tara. Nu am facut foc mare pentru a le lasa sa fiarba incet. Am amestecat din cand in cand si pe parcurs am pus sarea. Patrumjelul l-am pus la final.

Am fiert pana cand compozitia s-a ingrosat. Mama are o regula si anume: compozitia trebuie sa scada la jumatate, dar eu nu am respectat-o pentru ca folosesc si la ciorbe si am lasat-o mai diluata.

Am sterilizat sticlele le-am asezat pe o masa de metal  am pus compozitia fierbinte in ele si le-am pus capacele. Le-am dus imediat in camara si le-am acoperit cu paturi pentru a se raci treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii cu ardei pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii