Pasta de vinete coapte cu paine prajita

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 6749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 200 gr iaurt
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita frunze de coriandru proaspat, tocate
  • sare de mare , dupa gust
  • ulei de masline cu aroma de lamiae
  • felii de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de vinete coapte cu paine prajita:

Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.

Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.

Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.

Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete coapte cu paine prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Sidy 1

07.07.2010, 09:12

Yammi-yammi.....vreau si eu o feliuta !

alina_aida 1

07.07.2010, 23:02

interesant....!bravo...!

Bunica 1

11.07.2010, 22:46

O reteta deosebita! sa o trecem noi la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu vinete