Aperitiv tarta cu branza si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2017 | 932 vizualizari

 

Ar fi fost ideala pentru pus la pachet langa un iaurt, dar .... nu a mai apucat! :D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina alba
  • 1 lgt rasa de sare
  • 110 g unt
  • 2 lg apa rece
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 ou

Pt. umplutura:

  • 400 g branza sarata de oaie
  • 200 g smantana
  • 2 oua mici
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 100 g mix legume
  • 4-5 lg ulei
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si legume:

Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se pune oul si apa. Se framanta un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa rece. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.


Intr-un bol, se omogenizeaza branza cu smantana si ouale. Se lasa deoparte.


Ciupercile se spala, se curata si se taie felii. Se pun intr-o tigaie, in uleiul incins si se lasa sa se caleasca, presarand putina sare. Se adauga si mixul de legume si se acopera tigaia lasand sa fiarba usor legumele in zeama lasata de ciuperci. Se mai amesteca, din cand in cand. Dupa ce a scazut toata apa, se toarna legumele peste branza si se amesteca. Se mai adauga sare si piper dupa gust.


Aluatul se intinde in forma rotunda cu dimensiunea mai mare decat forma tavii in care se va coace. Se asaza aluatul in forma de tarta, se inteapa usor cu furculita, apoi se pune amestecul de branza. Se niveleaza, apoi se indoaie marginile aluatului in interior peste umplutura, atat cat este surplus de aluat.


Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda, cat si rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca mai este nevoie, in aluat se mai poate adauga apa rece, pentru a putea obtine un aluat omgen.

2

Branza de oaie se poate inlocui cu orice alta branza preferati: branza de burduf, amestec de telemea si branza de vaci, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Camelya 1

08.05.2017, 10:26

Ce bine am sosit! Delicioasa!

Catalina L 1

08.05.2017, 21:01

frumoasa prezentare

Rocsi 1

08.05.2017, 21:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si ardei