Pasta de vinete cu chimen si iaurt

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2010 | 5908 vizualizari

 

Este o pasta fina, aromata, putin picanta si care merge de minune cu rosii grase de gradina.
Avem un vecin care se ocupa de gradinarit, cultiva legume si foloseste doar ingrasamant natural. Produsele sunt delicioase, din primavara si pana toamna tarziu, este furnizorul nostru de vitamine. Atasez si o fotografie cu “cosara cu paradaisa” pe care tocmai am primit-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 3 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel sau  marar(pt. ornate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de vinete cu chimen si iaurt:

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca .  Curatam si taiem ceapa marunt, dupa care o calim in ulei impreuna cu lingurita de chimen, pana devine aurie. Adaugam vinetele, boiaua, iaurtul, sare si piper dupa gust si continuam sa le inabusim impreuna cam 5 minute.

Servim preparatul fierbinte sau rece, decorat cu verdeata impreuna cu cu bastonase din paine, putin prajita si felii de rosii.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete cu chimen si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu usturoi