Pasta in salsa rosata

de - Andreea - in Paste, 18 Iun 2015 | 5103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 125 g pancetta
  • 300 g rosii in bulion
  • 200 ml smantana
  • 1\2 ceapa alba
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • busuioc proaspat
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta in salsa rosata:

Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute.

Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine crocanta. 

Adaugam apoi smantana, busuiocul uscat,sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit pentru 5 minute amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi rosiile in bulion,amestecam si lasam in continuare la foc potrivit pentru alte 2 minute. La urma adaugam busuiocul proaspat maruntit.

Intre timp punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba se pune sare si apoi pastele.Le fierbem pentru 9 minute (sau conform indicatiilor de pe ambalaj, in functie de pasta folosita). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. 

Cand pasta este fiarta, o scurgem de apa si o amestecam cu sosul din tigaie.

Se servesc calde. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta in salsa rosata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu cas