Paste alla napoletana

de Angelina_Elena in Paste, 13 Iun 2013 | 3444 vizualizari

 

By Bucataras! Simplu de facut, dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (de preferat fettuccine, dar eu nu am avut)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa rosie medie
  • 5 catei de usturoi
  • 1 conserva mica de rosii in bulion
  • 2 frunze de busuioc proaspat
  • 1 varf cutit oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla napoletana:

Taiem ceapa marunt, usturoiul in curatam dar nu il zdrobim.



Intr-o tigaie (de teflon) punem uleiul de masline, iar cand s-a incins adaugam ceapa taiata si usturoiul.



Intre timp, scoatem rosiile intregi din conserva si le taiem marunt.



Le adaugam in tigaie, peste ceapa si usturoi. Adaugam si sucul de rosii din conserva si lasam sosul sa scada la foc mic.



Punem intr-o oala apa la fiert pentru paste, si adaugam in ea putin ulei si sare.



Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam 8-10 minute, sa fie al dente.



Peste sos punem 2-3 linguri din apa in care s-au fiert pastele, condimentam cu sare, piper si oregano si lasam sa scada putin sosul.



Inainte de a amesteca sosul cu pastele scoatem cateii de usturoi.



Pastele fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi le adaugam peste sos, amestecam, mai lasam 1-2 minute apoi oprim focul si dam de-o parte.



Adaugam busuioc proaspat, tocat fin, apoi servim!



Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folosim paste fara ou, obtinem un preparat de post foarte gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Sim0na 1

14.06.2013, 11:23

De-ar fi dupa mine as papa paste cel putin odata pe saptamana.. Da` ce ma fac cu ardeleanu meu?!

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 12:18

Simo

Angelina_Elena 1

14.06.2013, 12:18

Corina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne cu sos de rosii si avocado