Paste cu branza dulce si stafide la cuptor

de mirela0911 in Fusilli, 26 Apr 2017 | 985 vizualizari

 

De fapt, este un fel de vargabeles, dar cum acesta se face cu taitei lati, iar eu nu am avut, am pus paste spirale. Indiferent de felul pastelor, rezultatul este unul delicios! Si, ca sa putem manca fara remuscari :D, am folosit Green Sugar.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fainoase spirale
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 4-5 lg Green Sugar (sau dupa gust)
  • 3 lg smantana
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide
  • 4-5 lg dulceata de piersici
  • 2 albusuri
  • 2 lg Green Sugar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza dulce si stafide la cuptor:

Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza.

Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana, Green Sugar si galbenusurile. Se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele. Se amesteca din nou. Se adauga si dulceata de piersici.

Dupa ce au fiert pastele, se strecoara, se trec rapid printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se amesteca cu branza, se omogenizeaza totul bine, apoi se toarna intr-o tava unsa bine cu unt.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.

Intre timp, se bat albusurile bine cu un praf de sare si se adauga pe rand, cele 2 lg de Green Sugar si se mixeaza bine dupa fiecare.

Dupa cele 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se pune spuma pe toata suprafata. Se da din nou la cuptor si se mai lasa, pana prinde spuma o culoare aurie deasupra.

Se serveste atat calda, cat si rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Green sugar poate fi inlocuit cu zahar alb sau zahar brun.

2

Dulceata este optionala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza dulce si stafide la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

27.04.2017, 17:32

Delicioase!

mirela0911 1

28.04.2017, 14:06

Va multumesc!

Adi 1

28.04.2017, 20:22

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton