Paste cu carne tocata de porc, la cuptor

de mirela0911 in Paste, 31 Mar 2019 | 15950 vizualizari

 

Se poate servi atat la pranz cat si la cina. Se prepara relativ repede si la fel de repede se si mananca!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 800 g carne tocata de porc
  • 5 lg ulei
  • 2 lgt pasta de rosii
  • 500 ml bulion de casa
  • sare dupa gust
  • piper
  • amestec de verdeturi italiene
  • 400 g paste fainoase
  • 300 g mozzarela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne tocata de porc, la cuptor:

Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se curata ceapa si setaie marunt. Se pune la calit in ulei si se amesteca sa nu se arda. Se presara putina sare pentru a se inmuia usor. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana ce toata carnea se albeste. Se adauga o cana cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit, la foc potrivit, pana ce este gatita carnea. Cand este apropare fiarta carnea se adauga pasta de rosii si se omogenizeaza.

Se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga si bulionul. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturile italienesti. Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se trage de pe foc.

Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se pun in strecuratoare, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.

Mozzarela se da pe razatoarea cu gauri mari.

Se ia o tava si se pun 2 polonice din sosul cu carne. Se toarna jumatate din cantitatea de paste, se niveleaza si se pune apoi jumatate din sosul cu carne peste toata suprafata. Se presara deasupra mozzarela si se continua cu restul pastelor si restul de sos. Se pune deasupra restul de mozzarela si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de minute, pana se topeste frumos mozzarela si prinde culoare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi price fel de paste!

2

Se poate inlocui carnea de porc cu cea de pui, perioada de gatire va fi mai mica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata de porc, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

01.04.2019, 18:03

Yamiii!

dantes 1

02.04.2019, 11:07

Bune!

RODIMUR 1

02.04.2019, 21:22

O mâncare pe gustul meu! Îmi plac pastele, iar în combinația asta, cred că au un gust foarte bun..!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu chiftelute, sos si ciuperci