Paste cu fasole verde si costita

de raluca95 in Penne, 12 Feb 2015 | 2746 vizualizari

 

In seara asta nu stiam ce sa fac in asa fel incat sa fie si bun si rapid.. si cautand prin frigider am vazut costita, si m-am gandit la niste paste.. ce spuneti?

 

INGREDIENTE

  • 200/250 g de costita afumata
  • 300 g fasole verde (eu am avut congelata, puteti folosi si proaspata)
  • 3 catei de usturoi (puteti sa puneti mai mult sau mai putin in functie de gust)
  • 400 g paste (eu am folosit pene n.40)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fasole verde si costita:

Pentru inceput am pus apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat sare si fasolea verde. Intre timp am taiat costita afumata si am prajit-o in tigaie in foarte putin ulei de masline(pentru ca costita nu era prea grasa si aceasta e unica sursa uleioasa din reteta) , dupa care am adaugat usturoiul tocat marunt si am stins focul.

Cand fasolea a inceput sa fiarba am adaugat si pastele peste ea si am lasat sa fiarba pana ce acestea erau al dente. Trebuie sa fiti atenti ca fasolea sa nu fiarba prea mult inainte de a pune pastele, eventual puteti sa le fierbeti separat, doar ca eu eram cam in intarziere si ai mei vroiau sa manance :)) .

Cand acestea au fost fierte, am scurs apa si am adaugat peste costita prajita. Am pus putin parmezan la servire, dar se poate manca si fara, depinde de gusturi. Sper sa va placa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fasole verde si costita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Paste si fasole in stil Venetian